Hopp til innhold

Fyllekjørte og slo ex-kona

En østerdøl i 50-åra er tiltalt for å ha kjørt med 3.15 i promille, banket opp ex-kona og for falske nødtelefoner.

Østerdølen må forklare seg om ei lang liste med tiltalepunkter når han møter i Sør-Østerdal tingrett. Østlendingen skriver at fyllekjøringa fant sted i Elverum høsten 2004. En time etter at han ble stanset av politiet, ble promillen målt til 3.15.

Banket opp ex-kona

Men fyllekjøringa er bare ett av mange tiltalepunkter. Han er også tiltalt for flere tilfeller av plagsom og voldelig oppførsel overfor sin fraseparerte kone, også det skjedde høsten 2004. Ved ett tilfelle skal han ha slått henne flere ganger både i ansiktet og kroppen. Mannen har også vist truende oppførsel. I følge tiltalen skal han ha oppsøkt ex-kona og lagt seg til å sove på verandaen, og ha slått i dører og vinduer.

Østlendingen skrivet at mannen i et annet tilfelle parkerte han ei campingvogn 100 meter fra kvinnens bolig, og oppholdt seg der, mens han hadde besøksforbud. Besøksforbudet gikk ut på at han skulle oppholde seg minimum to kilometer unna kvinnens bopel.

Blod var ketsjup

Et annet tiltalepunkt er flere tilfeller av falske alarmer. mannen skal gjentatte ganger ha ringt nødnummeret 113. To ganger har ambulansen rykket ut til mannen som har klaget over smerter i brystet, og at han har kastet opp blod. En gang var det lege med ambulansen. Legen at mannen hadde lurt dem. "Blodet" viste seg nemlig å være ketsjup.

Andre tiltalepunkter mot mannen er butikktyverier og for å ha stukket av fra hotellregninger.