Hopp til innhold
Åsa Gjestvang orienterer om Dag Rønning
Foto: Knut-Øyvind Hagen / NRK

Fylkesordfører går av

Oppsummert

Fylkesordfører i Hedmark, Dag Rønning (Sp), valgte 12. januar å trekke seg fra sine verv etter at Senterpartiet har mottatt flere varsler om upassende oppførsel fra ham.

 • Senterkvinner advarte mot Rønning

  Senterkvinnene i Hedmark liker dårlig at Dag Rønning er valgt til gruppeleder av Hedmark senterpartis fylkestingsgruppe. Rønning trakk seg som fylkesordfører etter upassende episoder med unge jenter. Senterkvinnene ba fylkestingsgruppa om å velge en annen kandidat men ble ikke hørt.

 • Protest mot ny gruppeleder i Sp

  Flere lokallag i Senterpartiet protesterer mot at Dag Rønning er valgt som ny gruppeleder for Sp i fylkestinget i Hedmark, skriver Nationen. Årsaken er at Rønning i januar trakk seg som fylkesordfører etter upassende episoder med unge jenter.

 • Støtter ikke valget av Dag Rønning

  Lokallagene til Senterpartiet i Løten, Stange, Ringsaker og Hamar tar avstand fra valget av Dag Rønning som ny gruppeleder for SP i fylkestinget, skriver HA. Rønning har trukket seg som fylkesordfører på grunn av flere varsler om upassende oppførsel.

 • Dag Rønning blir gruppeleder

  Tidligere fylkesordfører Dag Rønning, blir ny gruppeleder for Senterpartiet i fylkestinget i Hedmark. Det er klart etter et gruppemøte partiet hadde før fylkestinget i dag. Rønning trakk seg tidligere i vinter etter upassende oppførsel.

  Tidligere fylkesordfører i Hedmark, Dag Rønning
  Foto: Hedmark fylkeskommune
 • Nergård blir fylkesordfører

  Arnfinn Nergård blir ny fylkesordfører i Hedmark etter at Dag Rønning måtte trekke seg på grunn av flere episoder med upassende oppførsel. Det er klart etter at både fylkesstyret i Hedmark Senterparti og fylkestingsgruppa har gått inn for Nergård.

  Arnfinn Nergård
  Foto: Mette Finborud Børresen

Flere saker fra Innlandet