Hopp til innhold

Fylkesleder i Høyre: – Nå er det tillitskrise

For halvannen uke siden fikk Kristian Tonning Riise bred støtte fra partikollegene i hjemfylket Hedmark. Nå snur fylkeslederen og omtaler situasjonen som uvirkelig.

Lise Berger Svenkerud, leder i Hedmark Høyre

KRISE: Svenkerud, her avbildet på kjøkkenet hjemme i Våler, omtaler situasjonen som uvirkelig.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Slik saken ser ut i media, som er den eneste versjonen jeg kjenner til, er det nå en tillitskrise, sier Lise Berger Svenkerud, leder i Hedmark Høyre.

Utsagnet står i sterk kontrast til kommentaren Svenkerud ga til NRK da Tonning Riise trakk seg som leder for Unge Høyre 10. desember.

– Vi har full tillit til Kristian som vår stortingsrepresentant, sa Svenkerud til NRK på spørsmål om fylkespartiet ville gjøre noe mer med saken.

Riise positiv til undersøkelser

Mandag ettermiddag ble det kjent at statsadvokaten ber politiet om å foreta innledende undersøkelser av anklagene mot den tidligere Unge Høyre-lederen. Via Joachim Meier Svendsen, kommunikasjonsrådgiver i Høyre, sier Riise:

– Jeg er positiv til at denne saken blir belyst grundig objektivt.

Aftenposten har meldt at undersøkelsene gjelder en hendelse der Riise, som da var 25 år gammel og satt i sentralstyret i Unge Høyre, skal ha hatt seksuell omgang med en da 16 år gammel jente, som var svært beruset og ute av stand til å gjøre rede for seg.

– Jeg har bekreftet at vi hadde sex, og at begge hadde drukket alkohol. Det skulle aldri skjedd, og det beklager jeg veldig. Utover det kjenner jeg meg ikke igjen i saken slik den er gjengitt i media, sier Riise.

Den fornærmede kvinnen sier hun håper saken blir henlagt.

– Hun ønsker ikke å bidra til saken og håper den blir lagt bort, sier hennes bistandsadvokat Ellen Holager Andenæs.

– Smått uvirkelig uke

– I Hedmark Høyre har vi hatt en smått uvirkelig uke. Vi setter pris på at politiet nå skal starte etterforskning, sier Svenkerud om undersøkelsene.

– Hvordan påvirker dette tilliten?

– Tillit er noe man bare må ha. Som politiker må man ha tillit, sier hun.

Svenkerud forteller at partiet lokalt har holdt kontakten med Riise, men at hun selv kun kjenner saken gjennom media.

– Det er et menneske vi har nominert inn og hatt veldig tillit til. Det var en stor overraskelse. Jeg klarer ikke egentlig å forstå saken, sier hun.

Flere saker fra Innlandet