Frp-politiker sjokkerer igjen

Frp-politiker i Hamar, Johnny Wæhler, la i dag ut en lenke med bilder av statsminister Jens Stoltenberg og Anders Behring Breivik under tittelen «En landssviker og en folkemorder» på Facebook-siden sin.

Johnny Wæhler og HA
Foto: Montasje

Det er ikke første gang Frp-politikeren sjokkerer med sine meninger på Facebook.

I august gikk han langt i å beskylde Arbeiderpartiet for å være medskyldige i terroren på Utøya og i Regjeringskvartalet.

– Nei, nei, nei

Nå får Frp-politikeren i Hamar kraftige reaksjoner på bildet som viser statsministeren og Behring Breivik bak hvert sitt gitter.

– Det er helt uakseptabelt at noen med tilknytning til Fremskrittspartiet eller andre partier drar slike sammenlikninger. Dette er veldig drøyt, sier stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen til Østlendingen.

Også Hedmark Frp tar sterk avstand fra Wæhlers ytringer.

– Nei, nei, nei. Dette får han stå for selv! Dette tar Frp sterk avstand fra, sier leder i Hedmark Frp, Geir Tjugum, til Hamar Arbeiderblad.

Johnny Wæhler har tatt vekk lenken fra Facebooksiden sin nå, men flere tok en skjermdump av siden før bildet og innleggene ble fjernet.

Mener Stoltenberg har sviktet

Johnny Wæhler

Johnny Wæhler (Frp) nekter for at han har gått over streken.

Foto: Vibeke Haagensen / NRK

Men Johnny Wæhler nekter for at han har gått over streken. Ifølge HA skriver han dette under bildet på Facebook:

«Det er faktisk ganske mange som mener Stoltenberg har sviktet det norske folk i mange saker, f.eks. sykehussakene, kreftgarantien osv. Kan også nevne budsjettsaker, til politiet, veier, jernbane osv.»

Anette Trettebergstuen er forferdet.

– Det er så drøyt at jeg nesten ikke har ord. Det er skammelig og både han og Fremskrittspartiet bør beklage, sier hun til HA.

Forsvarer seg

Johnny Wæhler har selv kommentert saken overfor Østlendingen. Og han nekter for at han har gått over streken.

– Jeg har bare videreformidlet en lenke som allerede lå ute på Facebook. Alle er enige i at Anders Behring Breivik er en folkemorder. I mine øyne har Jens Stoltenberg og Ap sviktet landet i en rekke politiske saker, sier Wæhler til Øslendingen.

Johnny Wæhler forsvarer seg også med at det er ytringsfrihet i Norge. Og han sier han aldri har sammenlignet Stoltenberg og Behring Breivik.

– Den siste har ansvaret for at 77 mennesker ble drept. Og det vi alle sterk avstand fra. Jeg ser ikke noe galt i å påpeke at Stoltenberg har sviktet folket på en rekke områder, sier Johnny Wæhler til Østlendingen.

Flere saker fra Innlandet

Programleder: Anders Bakkerud Larsen

Klokka 19.45: Nyheter fra Innlandet