Kaller IS-soldater for «halvaper», men avviser at han er rasist

Frp-lederen på Gjøvik mener de som drar i krigen for IS i Syria er å betrakte som «halvaper». – Jeg står for det jeg har skrevet, sier Mikaelsen og avviser beskyldninger om at han er rasist.

Johnny Mikaelsen meninger på Facebook skaper diskusjon.
Foto: skjermdump, Facebook

– Langt ifra, sier Johnny Mikaelsen: Jeg har mange innvandrervenner. Mange av dem er muslimer, og mange av dem har takket meg etter det jeg skrev på Facebook.

Frp-leder i Gjøvik, Johnny Mikaelsen.

Frp-leder i Gjøvik, Johnny Mikaelsen.

Foto: privat

Frp-lederen mener det er viktig å se i hvilken sammenheng uttalelsen kom.

– Dette var en verdidebatt. Jeg startet med å skrive at jeg aldri vurderer folk ut fra hudfarge, religion eller seksuell legning. Våre verdier bygger på ytringsfrihet, likestilling og demokrati, framholder Mikaelsen som kom med uttalelsene i forbindelse med sak om en IS-soldat på nrk.no.

– De som ikke verdsetter våre grunnverdier, har ikke rett til å kalle seg nordmenn, mener Mikaelsen.

Får støtte fra fylkeslederen

Olaf Nils Diserud

Fylkesleder i Oppland Frp, Olaf Nils Diserud.

Foto: oppland.no

– Det er jo dyrisk framferd disse IS-krigerne driver med, sier fylkesleder Olaf Diserud i Oppland Frp.

Han mener det er helt greit det Mikalsen skriver, selv om han nok ville gjort et annet ordvalg selv. Diserud legger imidlertid fort til:

– Jeg forstår frustrasjonen folk har for det disse IS-folkene driver med.

Rører i grumsete vann

Johnny Mikaelsens har fått mye oppmerksomhet etter at kommentarene hans på Facebook ble kjent i Oppland Arbeiderblad i dag.

– Facebook-kontoen min har vært full av venneforespørsler fra folk med nynazistiske sympatier. Trolig har jeg også rotet litt i den grumsete delen av partiet, og det hadde jeg ingen ønsker om å gjøre, sier Mikaelsen.

Mikaelsen reagerer på hvordan han har blitt framstilt i nettaviser i dag.

Står for det han har sagt

– Jeg blir framstilt som en flåsete fyr, sier han. Og legger til at han mener dette har utløst kommentarer om at han som politiker ikke bør uttale seg på denne måten.

– Jeg står for uttalelsen, sier Mikaelsen og viser til hvilken sammenheng den kom: – Jeg er den jeg er, og jeg reagerer på at noen mener jeg bør pakke inn ting bare fordi jeg er politiker.

– Jeg forandrer ikke måten jeg sier ting på selv om jeg har en politisk posisjon, avslutter Mikaelsen.