Frivilligheten på topp foran NM i Hedmark

Frivilligheten er stor i forkant av NM i Hedmark til helga. Morten Rustad betaler en kar for å få kunne jobbe gratis.

NM i Gåsbu

Sjåfør Morten Rustad er en av 350 frivillige under NM i Hedmark.

Foto: Anette Strand Sletmoen / NRK

Det ivres etter å få ta i et tak foran NM i Hedmark, og i Gåsbu er folk i full sving med å klargjøre løypene.

– Jeg har leid inn en avløser på gården, slik at jeg kan stille opp som frivillig i forbindelse med NM. Det er moro at det skjer ting i bygda, og at det er litt liv og røre, sier sjåfør Morten Rustad til NRK.

Møt Morten Rustad i P1 her.

God form

Torsdag er det duket for skifest i Hedmark. NM i kombinert og langrenn skal nå arrangeres på Gåsbu og Rena og arrangøren venter mellom seks og syv tusen tilskuere. I tillegg kommer Kongen.

Marit Bjørgen og Therese Johaug viste begge i helga at de er i fin form under langrennsstafetten i La Clusaz og det lover godt med tanke på norgesmesterskapet.

NM i Gåsbu

Gudbrand Skraastad (t.h.) og rennleder Atle Roaldstveit fastslår at de har god kontroll før NM.

Foto: Anette Strand Sletmoen

– Strukturert innsats

Mye skal fikses for arrangementssjef for NM på Gåsbu, men både Gudbrand Skraastad og rennleder Atle Roaldstveit mener de har kontroll.

– Det er så mange flinke folk som stiller opp her, at det er en ren fryd. Det jobbes fra tidlig om morgenen til langt på kveld. I går var det opp mot 70 personer her på dugnad. Det var ingen som sto og hang. Alle visste til enhver ting hva de skulle gjøre, forteller Skraastad.

Stiller gjerne

Det heter seg at «uten frivilligheten stopper Norge». Og det er ikke vanskelig å få folk til å stille opp i Gåsbu, skal man tro arrangementssjefen.

– Vi har nok frivillige. Det har vært bekymringsløst og lett å få folk til å stille opp, sier Skraastad som lover gode konkurranseforhold under NM.

NM i Gåsbu

Det klargjøres i disse dager for del 1 av Ski-NM.

Foto: Anette Strand Sletmoen