Frank Asle på Innlandsscenen

Sangeren Frank Asle fra Ringebu, med fullt band, inntok Innlandsscenen i dag. Han føler seg avkledd, men glad, etter at han ga ut sitt første soloalbum i september.

Frank Asle Mathisen med band spiller på Innlandsscenen.

Frank Asle Mathisen med band på Innlandsscenen.

Frank Asle Mathisen er født i 1979 og oppvokst i Ringebu kommune. Han er selvlært som vokalist og har aldri gått i sanglære.

– Jeg skulle gjerne på et langt tidligere tidspunkt og da gjerne i ungdomsårene tatt timer hos en pedagog som hadde tatt tak i stemmen min. I stedet tullet jeg bort mange år med å forsøke å etterligne andre, noe jeg hører godt i ettertid på gamle opptak, skriver han på sin hjemmeside.

I dag mener han at han har skaffet seg mer trygghet som vokalist og mener at han tør bruke hele registeret i større grad enn tidligere. Dette fikk han brukt i flere oppsetninger der han spilte Queen-vokalist Freddie Mercury for et par år tilbake.

Og nettopp Freddie Mercury har han alltid hatt sansen for, fortalte Frank Asle under dagens konsert på Innlandsscenen.

– Jeg må si at Freddie Mercury er et forbilde. I tillegg til Billy Joel.

Avkledd

På Innlandsscenen på onsdag spilte han sangene «Safe and sound», «Fly» og «There's music out there». Alle sammen er fra hans debutalbum «Safe and sound». Frank Asle innrømmer at det er en lettelse å endelig ha sluppet sitt første album.

– Det er en stor lettelse. I tillegg er jeg jo veldig glad. Men også spent. Nå er det plutselig noen som kan høre og mene noe om musikken min. Jeg føler meg avkledd, for det er jo en del følelser i musikken.

Han forteller at musikken hans stort sett er gla'musikk med positivt budskap.

– Jeg holder meg i hvert fall langt unna noen politiske budskap i musikken min.

Se flere konserter: Innlandsscenen på Youtube