Fotballspiller utestengt i ni måneder etter vold

Storhamar-spilleren som slo ned en Ottestad-spiller i en fjerdedivisjonskamp i fotball på Ottestad i juni er utestengt fra trening og konkurranser i ni måneder.

Sebastian Solberg

BLE SLÅTT: Ottestad-spilleren Sebastian Solberg ble slått i ansiktet under en fotballkamp mot Storhamar i juni. Nå er Storhamar-spilleren utestengt fra trening og konkurranser i ni måneder.

Foto: Privat


Fotballforbundets doms- og sanksjonsutvalg har i dag vedtatt den endelige straffen for Storhamar-spilleren, som 28. juni slo ned Ottestads Sebastian Solberg i en seriekamp.

Solberg fikk kutt i leppen, skade på tenner, og nakke- og hodevondt da han ble slått ned.

– Ikke overraskende

Storhamar fotball er ikke overrasket over dommen, sier styremedlem i klubben, Arve Fuglum, til NRK.

– Dommen er jo i tråd med tilsvarende episoder som har fått domsavsigelser før fra Norges Fotballforbund. Derfor er ikke dommen spesielt overraskende, sier Fuglum.

Dommen er også i tråd med innstillingen som fotballforbundet sendte ut til klubbene i juli, der klubbene hadde tre ukers ankefrist.

Arve Fuglum, styremedlem i Storhamar fotball

IKKE OVERRASKET: Arve Fuglum, styremedlem i Storhamar fotball, mener dommen er i tråd med tilsvarende episoder som NFF har behandlet tidligere.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Storhamar fotball valgte å ikke benytte seg av den ankemuligheten.

Ikke akseptabel oppførsel

Fuglum sier at spilleren fra Storhamar er orientert om dommen, men at han ikke har pratet med spilleren selv.

Han vet dermed ikke vet hvordan han reagerer på å bli utestengt i ni måneder fra kamper og trening.

– Som Storhamar fotball sa allerede etter at dette skjedde i juni, så er jo en sånn oppførsel på fotballbanen ikke akseptabel. Det mente vi da og det mener vi fortsatt, sier Fuglum.

– Korrekt vurdering av NFF

Leder for fotballgruppa i Ottestad IL, Thommy Mikkelsen, er fornøyd med dommen.

– Vi opplever at dette er en riktig dom fra Norges Fotballforbunds side. Dette er ikke sånt vi ønsker skal skje på en fotballbane, sier Mikkelsen.

Han håper straffen på ni måneders utestengelse er såpass streng at spilleren som slo skjønner konsekvensene av det han gjorde.

– Vel så viktig er det kanskje at straffen kan ha en preventiv virkning, slik at andre spillere vet at de kan straffes såpass hardt, sier Mikkelsen.

Hevder han ikke slo

Påtalenemnda i NFF oversendte anmeldelsen av episoden til doms- og sanksjonsutvalget 24. juli. Alle parter i saken hadde på det tidspunktet allerede levert inn skriftlige forklaringer. Storhamar-spilleren hevder i sin forklaring at han ikke slo Ottestad-spilleren, men at han bare "dyttet" vedkommende.

Doms- og sanksjonsutvalget mener imidlertid at det ikke er noen som helst tvil om at det var et slag og skriver i dommen:

– Utvalget legger således til grunn at anmeldte, etter å ha blitt idømt frispark, slo en Ottestad-spiller med knyttet neve et hardt slag i ansiktet. Slaget medførte at motspilleren falt i bakken og ble liggende nede med et blodig ansikt. Det fremgår av sakens dokumenter at fornærmede ble kjørt til legevakten og at vedkommende fikk kutt i leppen, skade på flere tenner, samt nakke- og hodesmerter.

– Håper han lærer

Ottestad-spiller Sebastian Solberg rister litt oppgitt på hodet når han får høre Storhamar-spillerens forklaring om at han bare dyttet og ikke slo:

– Det er jo totalt feil. Det var 150 vitner på Ottestad-bana som så noe helt annet, sier Solberg. Han er så vidt tilbake på fotballbana etter episoden i juni. Med unntak av at han fortsatt har vondt i noen tenner, sier han det går greit.

– For min del håper jeg Storhamar-spilleren tar lærdom av dommen. En sånn episode kan gi deg et rykte som det ikke er noe kult å gå med, sier Solberg.