Forvirring om Frp- rovdyrpolitikk

Frp sier de er det klareste anti-rovdyrpartiet. Men partiet kommer stadig med nye varianter av hva de egentlig mener.

SI DIN MENING

Ulv! ulv
Foto: Franck Delhomme / Franck Delhomme

Frp har markert seg som det klareste partiet mot rovdyr, og har gjentatte ganger beskyldt andre partier for ikke å ta rovdyrproblemene på alvor.

Vekk med ulven

Etter nederlag på landsmøtet året før, var det derfor en fornøyd førstekandidat for Hedmark Frp, Per Roar Bredvold, som etter årets landsmøte kunne konstatere at partiet vil fjerne ulven fra Norge.

- Vi vil skyte all ulv i Norge ved hjelp av offentlige jaktlag. Folk må melde ifra til jaktlaget, så skal ulven skytes, sa Bredvold til NRK da.

Ikke nevnt

Senere har det kommet fram at ulven ikke er nevnt med et ord i partiprogrammet, selv om et knapt årsmøteflertall vedtok å fjerne ulven. Bredvold avviste da at det er gjort for å unngå ulvespørsmålet, som splitter partiet.

- Vi er ferdig med ulven og da trenger vi ikke å nevne heller, sa Bredvold som en begrunnelse for at ulven ikke er nevnt.

Skal ha ulv likevel

Men på gårdagens Østnytt-Magasin kom det nok et nytt signal fra Bredvold.

- Jo vi skal fjerne all ulv der den skaper konflikter, sa Bredvold da.

Med andre ord skal ikke ulven fjernes der den ikke skaper konflikter.

Ikke jaktlag

2.kanidat for Hedmark Frp, Lars Joakim Hanssen, innrømmer at det også kommer til å være ulv i Hedmark med Frp ved roret.

- Vi har ikke tenkt å sette opp store gjerder ved svenskegrensa. Derfor vil det jo komme streifdyr over grensa, sier Hanssen, som heller ikke vil oppnevne offentlige jaktlag for å ta ut all ulven. Han vil kun ta ut dyr som gjør skade, men kan ikke konkretisere hvor stor skadene skal være før dyrene tas ut.

- Det skal bli lettere å ta ut ulven enn i dag, sier han.

Flere saker fra Innlandet

Sjå nytt frå Innlandet