Dovre Ap vurderer fortsatt å bryte samarbeidet med Oppland Ap

Dovre Ap var ikke fornøyd etter krisemøte med Oppland Ap fredag, og truer fortsatt med å bryte samarbeidet med fylkespartiet, dersom de ikke støtter en videregående skole på Dombås.

Dovre Arbeiderparti truer nå med å bryte samarbeidet med Oppland Arbeiderparti dersom ikke fylkespartiet støtter en videregående skole på Dombås.

Reporter Ole Martin Sponberg/fotograf Knut Røsrud.

Lokallaget mener fylkespartiet svikter dem, fordi representantskapet i partiet ikke tydelig støtter videregående skole på Dombås. Fredag var det møte mellom partene uten at det tilfredsstilte lokallaget.

Fortsatt konflikt

Konflikten er fortsatt til stede, ifølge leder i Dovre Arbeiderparti, Øyvind Frich.

Øyvind Frich

Øyvind Frich sier Dovre Ap kan bryte med Oppland Arbeiderparti.

Foto: Stein Schinstad / NRK

– Den er absolutt til stedet, og vi skal være med å opprettholde nivået på den til det foreligger en konklusjon, så får vi bare se hvilken konklusjon det blir til slutt, sier han.

Om det ikke blir treårig videregående skole på Dombås vil Dombås Ap bryte med Oppland Arbeiderparti.

– Da kommer vi til å bryte alt samarbeid, forteller han.

Kan bli brudd

Han sier at det bare er én konklusjon for dem i denne saken.

– Det er en treårig videregående skole på Dombås. Noe annet er helt uaktuelt for oss. Vi har 5 000 innbyggere bak oss, og dette er første gang jeg kan reise til Lillehammer å si at jeg representerer hele Lesja og Dovre, sier Frich.

Frich begrunner et eventuelt brudd med Oppland Arbeiderparti slik:

– Da har ikke de gjort jobben sin. De står ikke for det vi står for. Som en distriktskommune har vi mistet flere ting gjennom mange år, og nå er det snakk om å miste en skole. Det kan vi ikke akseptere.

Godt møte

Leder i Oppland Arbeiderparti, Kjersti Stenseng synes det var godt å møte Dovre Arbeiderparti, etter at de hadde fortalt om sitt ståsted i skolesaken.

Kjersti Stenseng

Kjersti Stenseng sier det var godt å møte Dovre Ap i dag.

Foto: Stein Schinstad / NRK

– Vi har diskutert prosessen videre, og det ser jeg på som det viktigste nå, prosessen fram til fylkestingsvedtaket den 11. desember, forteller hun.

Stenseng mener det er viktig å ha en grundig prosess, god dialog og belyse saken enda bedre.

Hun vil ikke kommentere hva det vil bety for Oppland Ap om Dovre Ap melder seg ut.

– Det skal jeg ikke si noe om. Jeg håper vi kan fortsette sammen, men det er opp til dem. Om de melder seg ut er det veldig synd, men det får vi ta konsekvensene av da, sier hun.

Står nært

Hun sier Dovre Ap og Oppland Ap står nært hverandre uansett om de er uenige i en sak.

– Det jeg har sagt er at jeg håper vi skal kunne jobbe best mulig fram til fylkestingets vedtak, og uansett utfall håper jeg Dovre Ap vil være en del av Oppland Arbeiderparti, sier Stenseng.

oppland arbeiderparti

Oppland Arbeiderparti og Dovre Arbeiderparti møtes fredag formiddag uten at partene kom til enighet.

Foto: Stein Schinstad / NRK