Hopp til innhold

Fortsatt forhandlinger om Rendalen-slakteri

Det er fortsatt uavklart om Rendalen kommune får kjøpe slakterianlegget etter Nortura som legger ned. Partene kom ikke fram til enighet i dag.

Nortura Rendalen

Rendalen kommune forhandler fortsatt med Nortura om kjøp av anlegget.

Foto: Kurt Sivertsen / NRK

I november ble det klart at Nortura legger ned slakteriet i Rendalen og dermed mister den lille kommunen en hjørnesteinsbedrift med 38 arbeidsplasser. Disse plassene tilsvarer cirka 8000 arbeidsplasser i Oslo.

Siden har Rendalen kommune jobber på spreng for å redde arbeidsplassene og driften ved anlegget. For snaut to uker siden ble det klart at kommunen har inngått en samarbeidsavtale med NorFrost AS, som er landets største importør og distributør av kjøttvarer, også norske, til restauranter og dagligvarebransjen, og at denne avtalen kunne redde arbeidsplassene.

Stor skuffelse

Det var derfor en enorm skuffelse da det ble klart at Nortura ville ta med seg det meste av utstyret når de pakker sammen.

Og i dag reiste ordfører Norvald Illevold inn til Oslo for å møte Nortura-ledelsen. Men det kom ingen avklaring.

– Vi kom ikke i mål i dag. Nortura mente at vi har kommet med et for lavt bud. Nå er det de som skal gi oss et tilbud. Da får vi også regnet med på dette her, sier ordfører Norvald Illevold.

Nortura skal komme med et tilbud i løpet av uka. Rendalen kommune var svært skuffet over at Nortura ville ta med seg det meste av utstyret. Illevold bekrefter at det også er noe av det de fortsatt forhandler om.

– Vi gir ikke opp håpet, sier Rendals-ordføreren som fortsatt kommer til å bruke mye tid på denne saken.

Flere saker fra Innlandet