Hopp til innhold

Forsvarer: – Ektemannen godtar fire ukers varetektsfengsling

Janne Jemtlands ektemann er lettet over at politiet lørdag fant en person i Glomma. Forsvaren opplyser til NRK at den siktede godtar fire ukers varetektsfengsling.

Et politihelikopter flyr over Glomma i søket etter Janne Jemtland.

FUNN: Den drapssiktede ektemannen til Janne Jemtland er lettet over funnet i Glomma.

Foto: Elias Engevik / NRK

Ektemannens forsvarer Ida Andenæs sier til NRK i en SMS i kveld at ektemannen fortsatt sitter i avhør, og status fortsatt er den samme. Hun opplyser samtidig at hennes klient vil godta varetektsfengsling i fire uker.

– Han erkjenner ikke straffeskyld for forsettelig drap men han vil akseptere fire uker varetekt, skriver Andenæs.

Et fenglingsmøte var planlagt på mandag klokken 13 i Hedmarken tingrett.

– Min klient skjønner at politiet trenger tid til å undersøke saken og godtar derfor fire uker i varetekt, sier Andenæs til Aftenposten.

Det betyr at partene kan slippe å møte til fengslingsmøte, og at en dommer kan avgjøre spørsmålet om varetekt ved å lese sakens dokumenter.

Politiet sa under en presseorientering søndag at de mener det var Janne Jemtland som de hentet opp av Glomma ved Eidsbrua i Våler kommune.

Kan være aktuelt å utvide siktelsen

André van der Eynden, politiadvokat

POLITIADVOKAT: André van der Eynden.

Foto: Stein Schinstad

Den siktede ektemannen er fortsatt siktet for drap, men det vil være aktuelt å utvide siktelsen til også å gjelde falsk forklaring.

– Det ligger i sakens natur og de opplysninger som har kommet fram tidligere, at ektefellen var den som meldte Janne savnet. Da hadde han status som vitne. Dette er en overtredelse av straffelovens bestemmelser om falsk forklaring og det er en naturlig utvidelse av siktelsen, forteller politiadvokaten.

FORSVARER: John Christian Elden.

VIDEREFORMIDLER: John Christian Elden formidler på vegne av sin kollega og siktedes forsvarer Ida Andenæs at ektemannen er lettet over at funnet i Glomma ble gjort.

Foto: SVEIN OLSSON / NRK

Advokat John Christian Elden skriver i en SMS til NTB på vegne av sin kollega Ida Andenæs, som er den siktedes forsvarer, at mannen er «lettet over alt politiet gjør som kan bekrefte hans forklaring».

Utover dette ønsker ikke advokatene å kommentere saken ytterligere ettersom klienten fortsatt avhøres av politiet.

Funnet av dykkere

Brannvesenets dykkere fant den døde kvinnen på bunnen av Glomma ved Eidsfoss bru, om lag 1 mil fra Braskereidfoss lørdag ettermiddag. Obduksjonen vil vise om dette er den 36 år gamle tobarnsmoren som forsvant fra sitt hjem på Veldre nord for Brumunddal 29. desember.

– Det endelige svaret på dette vil foreligge når undersøkelser er gjort. Det vil tidligst skje på mandag, men det kan gå noen dager før vi får dette bekreftet, la han til.

Ida Andenæs

FORSVARER: Ida Andenæs

Foto: Linda Vespestad / NRK

Teori om drapet

Politiet ettergår nå en rekke opplysninger som har framkommet de siste ukene, spesielt i løpet av de to siste dagene. Fredag startet politiet ransakelse av parets hus på Veldre nord for Brumunddal, og det var spor inne i huset som ledet til pågripelsen.

– Vi har nå en teori om hvordan drapet har foregått. Det ligger i siktelsen. Politiet besitter nå en teori som vi mener er den sannsynlige når det gjelder hvordan Janne Jemtland ble drept, sier van der Eynden.

Ifølge Hamar Arbeiderblad fant krimteknikerne blodspor fra 36-åringen i huset. Det ønsker ikke politiadvokaten å bekrefte eller avkrefte.

Nye avhør

Den 36 år gamle tobarnsmoren ble sist sett i sitt hjem på Veldre nord for Brumunddal 29. desember. Det gjenstår mye arbeid i etterforskningen av saken, og politiet vil fortsatt få støtte fra Kripos i dette arbeidet. På det meste har 20 Kripos-etterforskere bidratt i etterforskningen, både teknisk og taktisk.

Avhørene av den siktede ektemannen vil fortsette søndag og de neste dagene.

– Siktede ble avhørt fredag kveld og utover natten. Avhørene fortsatte lørdag, og vi vil fortsette med nye avhør søndag. I avhør i en sak som dette, så kreves det at vi går gjennom en stor mengde informasjon, og det kreves lange avhør. Det arbeidet må pågå til vi føler oss ferdige. Siktede er villig til å la seg avhøre, sier van der Eynden.

Lensmann Terje Krogstad i Ringsaker opplyste på pressekonferansen at politiet fortsatt er interessert i tips fra publikum i saken, ikke minst fra vitner som kan ha gjort observasjoner ved Eidsfoss bru.

Flere saker fra Innlandet