Forsvarer: – Denne saken har vært et mareritt for ham

Mannen som var tiltalt for å ha mishandla sin seks uker gamle sønn er frikjent. Statsadvokaten vil ikke anke dommen fra tingretten.

Interiør Glåmdal tingrett

GLÅMDAL TINGRETT: Tingretten har behandlet saken, og kommet frem til at den tiltalte mannen kan gå fri.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Mannen var tiltalt for å ha påført sin seks uker gamle sønn omfattende bruddskader og indre blødninger. I retten la aktor fram påstand om fire års fengsel, men den tiltalen ble frikjent av Glåmdal tingrett.

Dette ble ikke anket, så nå er han en fri mann.

– Etter å ha hørt alle forklaringer, har tingretten funnet ut at vilkårene for strafferett ikke er oppfylt. Det er slik at utsiktene til å oppnå et annet resultat i lagmannsretten er avgjørende for at påtalemyndigheten skal anke. Slik vi vurderer det vil bevisene i lagmannsretten være de samme som i tingretten, sier Statsadvokat Jo Christian Jordet til NRK.

Les også: Frikjent for babyvold

Jo Christian Jordet

ANKER IKKE: Statsadvokat Jo Christian Jordet har bestemt seg for å ikke anke frikjennelsen.

Foto: Trond Ivan Hagen / NRK

– Har vært et mareritt

Mannen har hele tiden nektet straffskyld, og har tidligere pekt på flere uhell som mulig årsak til sønnens mange skader. I rettssaken fortalte barnefaren at han blant annet hadde mistet sønnen i gulvet og også sneiet borti en dør. Han sa også at han klapset og ristet barnet fordi det hadde pulsfall og hadde stoppet å puste.

Mannens forsvarer, advokat Iren Coucheron Johnsen, sier at klienten nå er en svært lettet.

– Denne saken har vært et mareritt for han. Det har vært en forferdelig situasjon å stå i for både han og familien. Det er en stor lettelse, og dette gir både han og familien mulighet til å fortsette det normale livet.

Bistandsadvokat Mari Sveen, sier hun forholder seg til vurderingen til aktor, men vil vurdere å anke erstatningskravet.