Hopp til innhold

Første koronadødsfall i Sykehuset Innlandet

En eldre pasient, som var innlagt på et sykehus i Innlandet med påvist koronavirus, døde søndag. Det er meldt om ni nye dødsfall søndag.

Sykehuset Innlandet

FØRSTE DØDSFALL: En eldre pasient døde ved ett av Sykehuset Innlandets sykehus lørdag som en følge av koronaviruset,

Foto: Torvild Sveen / NRK

Det var VG som først meldte om dødsfallet på sine nettsider søndag.

Ifølge Sykehuset Innlandets nettsider hadde pasienten som døde en annen underliggende sykdom.

Pasienten var også en av dem som først fikk negativt svar på en positiv koronaprøve. Sykehuset Innlandet skriver på nettsidene at denne forvekslingen av prøvesvar ikke skal ha påvirket sykdomsforløpet eller utfallet for pasienten.

Dødsfallet er det første koronarelaterte dødsfallet ved Sykehuset Innlandet, og det fjerde totalt i Innlandet.

Kommunikasjonsrådgiver i Sykehuset Innlandet, Line Fuglehaug, vil ikke si ved hvilket sykehus pasienten som døde var innlagt. Hun vil heller ikke opplyse om personen som døde var en mann eller en kvinne, eller hvilken kommune den avdøde var bosatt i.

Informasjonen er gitt i samråd med pårørende, og Sykehuset Innlandet skriver at det ikke vil bli gitt ytterligere opplysninger om avdøde.

Ni nye dødsfall det siste døgnet

Det siste døgnet har totalt fem personer dødd som følge av koronaviruset i Norge. Det er nå meldt om 70 koronarelaterte dødsfall.

Lørdag kveld fikk Drammen kommune nok et dødsfall som følge av koronasmitte. Det var en eldre mann ved isolasjonsavdelingen på Strømsø bo- og servicesenter. Mannen hadde underliggende sykdommer. Dette er det tredje dødsfallet ved sykehjemmet.

– Det er trist at vi nå må konstatere at enda en innbygger i Drammen kommune, som hadde påvist koronavirus, er død. Vi kondolerer til de nærmeste, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Totalt er fire personer døde som følge av koronasmitte i Drammen. Det er nå registrert 132 smittetilfeller.

Tre beboere døde ved to ulike sykehjem i Oslo

Det opplyser Sykehjemsetaten i Oslo kommune i en pressemelding, ifølge NTB. Beboerne skal ha dødd lørdag, og det er usikkert om disse er registrert sentralt.

En av beboerne bodde på Nordseterhjemmet, og de to andre bodde på Majorstutunet bo- og behandlingssenter. Dette er det andre dødsfallet på Nordseterhjemmet, og de to første på Majorstutunet.

Det er nå ti beboere ved sykehjem i Oslo som er døde etter å ha blitt smittet av koronavirus.

«De som bor på våre langtidsinstitusjoner, rammes spesielt hardt av pandemien, da snittalderen er ca. 85 år og de fleste har flere sykdommer samtidig», skriver Sykehjemsetaten.

Oslo kommune har testet 609 beboere ved sykehjem for koronavirus, og 53 har fått påvist smitte. 1.375 ansatte er blitt testet, og 97 av disse har viruset.

Døde i Bærum og Lillestrøm

En ny person med koronasmitte døde også i Bærum, skriver Budstikka. Det er det femte koronadødsfallet i kommunen.

– Vi er informert om at det er en eldre innbygger som er død. Dødsfallet skjedde på Bærum sykehus, skriver kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen i en epost kommunen har sendt ut.

En person med påvist koronasmitte døde også på Akershus universitetssykehus. Den døde var fra Lillestrøm kommune.

Det opplyser Lillestrøm-ordfører Jørgen Vik til Romerikes Blad.

– En av våre innbyggere ble meldt død lørdag etter å ha vært innlagt på Ahus, sier ordføreren.

De pårørende er varslet om dødsfallet, som er det fjerde i Lillestrøm kommune.

Flere saker fra Innlandet