Følesesladet påtalesjef: – Denne saken er hjerteskjærende

Det var en preget påtalesjef som snakket om dødsfallet til den 13 år gamle jenta i dag. Hun ba publikum ha forståelse for at politiet må gjøre jobben sin og etterforske alle sider i en så vanskelig sak.

Linn Hilde Fosso ledet pressekonferansen på Gjøvik

– Denne saken er hjerteskjærende for dere familien, for dere i media og for oss i politiet, sa en tydelig preget påtalesjef Linn Hilde Fosso.

Med disse ordene starta hun pressekonferansen for et stort pressekorps på Gjøvik i ettermiddag.

– Vi etterforsker en veldig alvorlig sak hvor det er viktig for meg å presisere at vi er i en etterforskningsfase, der vi har til hensikt å etterforske alle sider av denne saken, sa Fosso.

– Vi forstår det følelsesmessige

Etter at det ble kjent at en 13 år gammel jente ble funnet død på ei hytte på Beitostølen nyttårsaften har politiet hatt stor pågang fra både publikum og presse. Også i går gikk politiet ut og manet publikum til varsomhet i sosiale medier .

I dag presiserte hun at politiet ser at denne saken er sammensatt.

– Vi ser kompleksiteten og vi forstår det følelsesmessige blant publikum. Vi er helt omforent om at dette er vanskelig og at det har mange sider ved seg.

Fosso trakk fram mobbeaspektet også i dag, og hun ba voksne ta ansvar.

– Det er viktig at vi er gode rollemodeller som voksne, og at vi viser at man er varsom med hvordan man omtaler barn på sosiale medier.

Politiet ba om fire ukers varetektsfengsling av moren

Tror ikke på morens forklaring

Tidligere i dag ble det klart at Gjøvik tingrett ikke tror på morens forklaring om at 13-åringen som ble funnet død på nyttårsaften kan ha vært frisk helt frem til hun plutselig kollapset. Da de to flyttet til hytta opphørte kontakten med helsepersonell.

Linn Hilde Fosso

FÅR KJENNELSEN: Her får Linn Hidle Fosso kjennelsen fra Gjøvik tingrett. De mente den siktede kvinnen skulle løslates.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Politiet ba om fire ukers varetektsfengsling av moren , men Gjøvik tingrett besluttet i ettermiddag å løslate henne fordi faren for bevisforspillelse ikke er stor nok.

– Det er det eneste riktige at hun ble løslatt. Jeg vil anta at denne saken vil koke bort som straffesak mot henne etter hvert, sier forsvarer Aasmund Olav Sandvold til NRK.

Onsdag kveld ble den siktede kvinnen kjørt tilbake til Oslo sammen med sin forsvarer.