Hopp til innhold

Togskinnene hang i løse lufta

Snøsmelting og flom førte til full stans i togtrafikken mellom Dombås og Otta søndag. Smeltevannet vasket vekk pukk fra skinnegangen, og togtrafikken ble midlertidig stanset.

Skader på jernbanesporet på Dovrebanen på grunn av Flom

Bilder fra Jernbaneverket viser hvilken skade vannet har gjort. Sporet henger i «løse lufta»

Foto: Terje Odde/Jernbaneverket

Passasjerene ble kjørt med alternativ transport på den innstilte strekningen, men kl 1.47 natt til mandag ble linja åpnet.

Store vannmengder

Det har vært store vannmengder ned mot sporet som har vasket bort alt under skinnene. Pressekontakt i Jernbaneverket, Thor Erik Skarpen, sier det har vært mye arbeid å rette opp i.

– Det er stadig store vannmengder på steder det ikke har vært vann før. En gardbruker i nærheten av Brennhaug, der det for øyeblikket er verst, sier han heller aldri har opplevd det så ille som nå, sier han.

Store deler av søndagen har Dovrebanen vært stengt. Jernbaneverket har sammen med entreprenører jobbet iherdig på stedet for å rette opp i vannproblemene.

Flom i jernbanesporet på Dovrebanen

Slik ser det ut søndag kveld mellom Hundorp og Fron togstasjoner. Vannet vasker bort alt under togsporet og stanser dermed all trafikk.

Foto: Terje Odde/Jernbaneverket

Stengt lørdag også

Også lørdag ble togtrafikken rammet av rask snøsmelting. Da var strekningen Lillehammer-Otta stengt i en periode.

– Skadene ble utbedret natt til søndag, og trafikken gikk som normalt mellom Lillehammer og Otta, sier Trude Isaksen i Jernbaneverket.

VET DU OM STENGTE VEIER ELLER ANDRE PROBLEMER PÅ GRUNN AV SNØSMELTING, TA KONTAKT MED OSS PÅ TELEFON 61 28 72 00 ELLER SEND E-POST TIL ho@nrk.no

Brennhaug-Dovre

Jernbaneverket og entreprenører jobber på stedet med å løse vann-problemene som fører til togstans på Dovrebanen søndag.

Foto: Terje Odde/Jernbaneverket

Flere saker fra Innlandet