Flere postansatte kan miste jobben

Halvparten av de 190 postansatte i Hedmark og Oppland kan miste jobben. Det kan bli konsekvensen av store underskudd i posten.

Posten
Foto: Arash A. Nejad / Scanpix

Tillitsvalgt for de postansatte i Hedmark og Oppland Lars Nilsen sier at halvparten av de 190 postansatte i Innlandet kan miste jobben som en følge av omleggingen i Posten.

Halvparten kan forsvinne

Lars Nilsen sier at i verste fall kan halvparten av de 22 postkontorene i Hedmark og Oppland forsvinne for at posten skal spare penger.

- I beste fall berges litt fler, men jeg er stygt redd det verste scenariet slår til, sier han.

De tillitsvalgte håper at de som mister jobben får tilbud om andre jobber i posten. Men heller ikke det føler Lars Nilsen seg trygg på.

- Vi vet hvordan situasjonen er i arbeidsmarkedet. Det er ikke noe bedre i posten. Reduksjonene står i kø i andre divisjoner også, sier han.

Koster med post i utkanten

Foreløpig er det ingen i postens ledelse som kan si hvor mange ansatte eller hvor mange kontorer som kan bli rammet. Det er Stortinget som skal behandle konsesjonsbehandlingen til posten. I den forbindelse vil det komme fram hvor mange postkontor Norge skal ha. Det blir derfor opp til politikerne hvor mange som skal legges ned.

Daglig leder for Posten Elverum Per Bjørke sier det koster å drive postkontor i utkanten. Hedmark og Oppland blir betegna som utkant.

- Statistikken går ned. Antall ansatte er fra før redusert. Det er begrensa hvor lenge man kan redusere uten å stenge døra, sier han.