Flere nye mottak i Innlandet

Ytterligere fire overnattingssteder i Innlandet blir nå akuttmottak for flyktninger. Det kommer nyankomne flyktninger til Trysil, Lillehammer, Rendalen og Gålå.

Frykter avbestillinger i stor skala

MOTTAK I FJELLET: Gålå Høgfjellshotell og hytter blir akuttinnkvartering for flyktninger.

Foto: Pressebilde

Den store strømmen med flyktninger gjør behovet for nye mottaksplasser enormt. Nå er det inngått avtale med ytterligere fire steder i Innlandet som i en periode på to måneder skal huse flyktningene før de sendes videre til asylmottak:

  • Trysil-Knut hotell, Trysil (fra 2. november).

  • Rendalen Øiseth Hotell, Rendalen (fra 30. oktober).

  • Gålå Høgfjellshotell og hytter, Sør-Fron (fra 26. oktober).

  • Camp Lillehammer på Nordseter, Lillehammer (fra 26. oktober).

Dette kommer i tillegg til de som tidligere i høst er etablert i Grue, Åsnes, Nord-Fron, Trysil, Ringsaker, Åmot, Søndre Land, Tynset, Etnedal, Engerdal, Øyer og Sel – med til sammen mer enn 2000 plasser.

– For oss er dette et bidrag til hotellets videre drift, samtidig som vi setter pris på å kunne bidra til å avhjelpe en akutt flyktningkrise, sier Morten Midtskog ved Gålå Høgfjellshotell.

Camp Lillehammer på Nordseter

MOTTAK I FJELLET 2: Camp Lillehammer er en tidligere heimevernsleir på Nordseter i Lillehammerfjellet.

Foto: Camp Lillehammer

Søker etter flere mottak

Utlendingsdirektoratet (UDI) er på jakt etter lokaler som kan egne seg som akuttinnkvartering eller som mottak over flere år.

Behovet er stort, som NRK meldte tidligere denne uka ventes så mange som 100.000 asylsøkere i resten av inneværende stortingsperiode.

UDI har bedt alle kommuner i landet vurdere hvor det kan tenkes at det er mulig å huse flyktninger. Foreløpige tall viser at kommunene i Hedmark og Oppland mener det FINS senger til mellom 8000 og 10 000 asylsøkere – hvis eierne av bygningene er interessert i å leie ut.

Flyktninger kommer til høyfjellshotell

SE VIDEO: Familien kom fra Kobani i Syria til Rondane Høyfjellshotell.