Flåklypa på kinotoppen

«Herfra til Flåklypa» har innfridd høye forventninger og kan vise til en av årets beste åpningshelger på kino. Demed står den som kinovinneren i en sjeldent god kinojul.

Herfra til Flåklypa

JULEVINNER: «Herfra til Flåklypa» er den klar mest sette filmen i jula i år. over 130.000 så den i løpet av åpningshelga.

Foto: Qvisten

Solan, Ludvig og Reodor Felgen havnet i skarp konkurranse om kinopublikummet denne julen. Den siste «Star Wars»-filmen setter stadig nye rekorder verden over, og i tillegg har over 250.000 sett «Julekongen - Full Rustning», som hadde premiere i november.

Men i romjula er det gjengen fra Flåklypa som fremstår som de store vinnerne. Over 133.000 så filmen på de tre første dagene etter premieren 1. juledag. Dette er årets nest beste åpningshelg, bare slått av den norske katastrofefilmen «Bølgen».

Regissør Rasmus Sivertsen for filmen "Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa"

TRILOGI: Regissør Rasmus Sivertsen vil lage tre filmer fra Flåklypa-universet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Dette er helt vilt, tallene på den forrige Flåklypa-filmen var enorme, så vi hadde ikke trodd at vi skulle nå de samme høyder igjen, jubler filmens regissør, Rasmus Sivertsen.

– Den norske folkesjela

«Jul i Flåklypa» fra 2013 ble sett av nesten 900.000, og Sivertsen mener at universet til Kjell Aukrust treffer oss midt i hjertet.

– Solan, Ludvig og Reodor er for meg den norske folkesjela. Du har optimisten, skeptikeren og enstøingen av en entrepenør i skjønn forening. Dette trekløveret oppsummerer oss nordmenn, mener han.

Hjelp av dårlig vær

Christin Berg er programdirektør i filmdistributøren Nordisk Film Kino. Hun tror vær og vind har vært medvirkende til at «Herfra til Flåklypa» har hatt en sjeldent god åpningshelg.

– Tallene er nesten like gode som åpningen til den første filmen og det er ikke mange filmer som kan vise til tilsvarende besøkstall på så kort tid. Kinobesøket har vært sterkt i jula, mangel på snø og mye vind og regn har nok gjort sitt til at mange har trukket inn i kinosalene, mener hun.

Kjell Aukrust

EVIG: Kjell Aukrust sitt univers lever videre i beste velgående.

Foto: Oddvar Walle-Jensen / Scanpix

Månelys avslutning

Regissør Sivertsen har ikke tenkt å hvile lenge på laurbærene. Over nyttår begynner arbeidet med den siste filmen i det som skal være bli en trilogi fra Flåklypa.

– Den siste filmen er på manusstadiet og skal hete «Månelyst i Flåklypa». Den kommer på kino om to og et halvt år, og som tittelen tilsier vil det bli måneraketter og en tur ut i rommet for de tre Flåklypa-beboerne.

Flere saker fra Innlandet

Programleder: Anders Bakkerud Larsen

Klokka 19.45: Nyheter fra Innlandet