Fjøsgulv kollapset – ti storfe døde

Det var seint i går kveld dyretragedien skjedde i et fjøs i Dalsbygda i Østerdalen kollapset. 16 dyr er berget ut i live, men redningsarbeidet er farlig.

Fjøsgulv kollapset på gård i Os

JOBBER: Arbeidet med å få ut de siste dyrene fra fjøset i Dalsbygda ble tatt opp igjen i dag.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Av de ti døde dyrene er fire hentet opp, mens seks fortsatt ligger i møkkjelleren, sier operasjonsleder Pål Andersen i Innlandet politidistrikt.

Totalt havnet 26 dyr i møkkjelleren da det 100 kvadratmeter store gulvet falt sammen. Politiet vil ikke spekulere i hva årsaken til gulvkollapsen er.

– Årsaken er ikke kjent, forteller Andersen.

Komplisert jobb

Både brannvesen og lokale bønder hjalp til med å redde ut dyr da ulykken hadde skjedd. Politiet karakteriserer redningsarbeidet som vanskelig.

– De dyrene som ligger igjen nå ligger vanskelig til så det er krevende å ta ut dem. Det er også fare for at deler av fjøset også kan rase sammen, sier Pål Andersen.

Arbeidet med å få ut de siste dyrene har stått stille i natt, men i morgentimene i dag startes jobben opp igjen.

God tilstand

De 16 dyrene som ble reddet ut av fjøset står det nokså bra til med.

– En veterinær har vært på stedet og sjekket dyra og det skal etter forholdene stå bra til med dem. De er nå plassert på et trygt sted, forteller operasjonsleder Pål Andersen i Innlandet politidistrikt.

Laster kart, vennligst vent...

KOLLAPS: Gulvet i fjøset som ligger i Dalsbygda i Os kommune i Nord-Østerdalen, falt sammen i går kveld.

Flere saker fra Innlandet

Therese Johaug under andre etappe av Ski Tour 2020

Østberg nær sensasjonell opphenting i tour-thriller

Therese Johaug måtte kjempe med og mot sterk vind på dagens etappe av Ski Tour i Meråker. Etter å ha rykket fra etter bare tre kilometer, var Ingvild Flugstad Østberg nær ved å ta igjen hele forspranget til Ski Tour-lederen.