Filmet sin egen råkjøring

Lesjaungdommer filmet egen råkjøring og la det ut på nettsidene sine. Nå er de fratatt førerkortet

 

Flere unge bilførere på Lesja er blitt fotgjengere den siste måneden skriver avisa GD i dag. Grunnen er at de filmet egen råkjøring og la det ut på ei hjemmeside på internett. Det var ikke så lurt. For også politiet har tilgang på nettsider.

 

Politiet tipset

Lesjaverk Drifting heter hjemmesiden som noen unge bilførere på Lesja startet i sommer. Nettsiden hadde en videolink der man kunne se noen av ungdommene i aksjon på en kommunal veg på Bjorli. Bildene viser ikke bare pen og pyntelig kjøring. Politiet fikk tips om siden, og da de så bildene, ble de unge bilførerne plukket inn en etter en og tok fra dem førerkortet. Til nå har 10 ungdommer mistet førerkortet, skriver avisa GD.

Godtar ikke

Ungdommene sier til avisa at flere av dem ikke kommer til å godta at politiet har beslaglagt førerkortet. De vil engasjere en Oslo-advokat til å vurdere lovligheten av det politiet har gjort. Ungdommene mener alt bildene viser, er at de har spunnet litt med bilene. De sier at grunnen til at til la ut kjøringa på nettet, var at de ville ha litt moro.

Flere saker fra Innlandet

Programleder: Elin Fossum

19:30: Nyheter fra Innlandet

19:30: Nyheter fra Innlandet