Hopp til innhold

Denne festivalen har filmlerret av snø

På et åtte ganger fem meter stort snølerret ble det servert film-godbiter under årets Snøfilm-festival på Tyin-Filefjell i Valdres.

Snøfilm

SPEKTAKULÆRT: God utsikt under Snøfilm i helga.

Foto: Snøfilm

Carl Frithjof Tidemand-Johannessen

FORNØYD SJEF: Carl Frithjof Tidemand-Johannessen er fornøyd med arrangmentet.

Foto: Lars Østbye Hemsing / Snøfilm

I helga var det duket for store filmopplevelser i uvante omgivelser. Nær 500 personer trosset vær og vind og benket seg til foran lerretet i soveposer, dunjakker og fjellduker.

Amfiet på toppen av Tyin var gjort klart for filmvisning og på fredag var det animasjonsfilmen «Frost» som var det store trekkplasteret, og på lørdag var det horrorfilmen «Død snø 2» som trakk folk ut av godstolen og opp i snøfonna.

– Kjempesuksess

Tommy Wirkolas «Død snø 2» fikk en eksklusiv forpremiere i fjellet og publikum fikk se nazizombier rasere idyllen i den norske fjellheimen.

– Årets Snøfilm ble en kjempesuksess, folk trosset vær og vind for å ta turen til Børrenøse denne helga, vi er meget fornøyd, forteller arrangementsansvarlig for Snøfilm, Carl Frithjof Tidemand-Johannessen i en pressemelding.

Begge de to filmene har norsk vinter som et tema, og det har også dokumentarfilmen Superinvention. I filmen følger vi Aksel Lund-Svindal og et utvalg ski- og snowboardere på kjøring i Norge og andre steder i verden.

På et åtte ganger fem meter stort snølerret ble det serverte film-godbiter på rekke og rad, og på kvelden holdt bassist Maya Vik konsert på Filefjellstuene.

Arrangørene av Snøfilm er tilknyttet Innovangsjon i Vang i Valdres, som NRK tidligere har skrevet om.

– Folk hadde gjort hjemmeleksa si og kledd seg godt for å se gratis film på toppen av skiheisene ved Tyin-Filefjell, sier en fornøyd arrangør.

Snøfilm 2014

KALD FORNØYELSE: Under festivalen var det både snøvær og kuldegrader, men folk hadde kledd seg godt for anledningen.

Foto: Lars Østbye Hemsing / Snøfilm

For andre gang

Snøfilm arrangeres for andre år, og arrangøren mener de har en god oppskrift til publikum. I tillegg til filmvisninger, filmverksted og konsert, var det også andre aktiviteter på programmet. Folk kunne melde seg på kitekurs eller ta en guidet topptur.

– Kombinasjonen av naturopplevelser, film og musikk ser ut til å være en god oppskrift, sier arrangementsansvarlig for Snøfilm Carl Frithjof Tidemand-Johannessen.

VIDEO: – Vi fikk låne to zombier/skuespillere fra Død Snø 2, som vi brukte i markedsføringen av festivalen, forteller Carl Frithjof Tidemand-Johannessen.