Kameraten fengsles i fire uker

21-åringen som er pågrepet og siktet for medvirkning til drapet i Øyer, varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøksforbud.

Funnstedet

DRAP I ØYER: Avdøde Bjarte Hansen ble funnet i skogen ved en sykkelsti i Hafjell i Øyer torsdag for en uke siden. Politiet har fortsatt ikke pågrepet den mistenkte stesønnen, men en kamerat er pågrepet mistenkt for medvirkning.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Saken ble behandlet i Sør-Gudbrandsdal tingrett i ettermiddag. Den siktede hadde samtykket i fengslingen, og behøvde derfor ikke forklare seg for retten.

21-åringen er en kamerat av Kim Andreas Kristiansen (23), som er siktet for drapet på hans tidligere stefar Bjarte Hansen. Kristiansen har vært sporløst forsvunnet siden fredag i forrige uke.

Varetektsfengslingen er basert på at politiet mener han har avgitt falsk forklaring. Men mannen er også siktet for medvirkning til drapet.

Samtykket i fengsling

Lorentz Stavrum

FORSVARER: Lorentz Stavrum er advokat for den pågrepne 21-åringen.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

Kameraten ble pågrepet tirsdag, og har sittet i avhør de siste to dagene. Politiet trodde ikke på forklaringen han hadde gitt tidligere i etterforskningen.

– Han samtykker i varetektsfengsling. Han har etter omstendighetene funnet at det er hensiktsmessig, sier forsvarer Lorentz Stavrum.

– Ligger det i samtykket at han innrømmer falsk forklaring?

– Jeg kan ikke gå inn på det, men han har forklart seg grundig til politiet, sier Stavrum.

Har hjulpet politiet

Siktet Øyer-drapet

DRAPSSIKTET: 23 år gamle Kim Andreas Kristiansen er siktet for drap eller medvirkning til drap. Den drepte er Kristiansens eks-stefar. Foto: Presse / Politiet

En uke etter at den drepte ble funnet i et bål ved en sykkelvei like ved hyttefeltene i Hafjell i Øyer, er den etterlyste 23-åringen fremdeles ikke funnet.

Politiet har – etter det de oppgir til media – ingen sikre spor etter Kristiansen etter fredag formiddag. Da var han fortsatt i Lillehammer-området.

Kameraten har vært i avhør både tirsdag og onsdag, og politiet sier det vil bli nye avhør.

– Den pågrepne har samarbeidet med oss gjennom to dager med avhør. Det er jo en utfordrende og krevende situasjon for vedkommende, sier politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen.

Han vil ikke være konkret på hvordan kameraten har hjulpet politiet, eller om det har ført dem nærmere å finne Kim Andreas Kristiansen.

Politiet har gjentatte ganger oppfordret Kristiansen til å melde seg.

Familien håper på gjennombrudd

Familien til både den drepte Bjarte Hansen og den etterlyste stesønnen Kim Andreas Kristiansen (23) håper forklaringen til mannen som er pågrepet, vil løse saken.

– Det var et gjennombrudd for familien da det ble pågrepet en medvirker. Vi vet at politiet har avhørt ham og at han har valgt å forklare seg. Familien håper det kan føre til et gjennombrudd, sier familiens bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal til NTB.

Hun sier familien er i en veldig vanskelig situasjon etter det som er skjedd. Den
etterlystes mor, to yngre halvsøsken og en storesøster er alle enige om at det viktigste nå er å få vite hva som har skjedd.

SØKER I OMRÅDET: Politiet søkte onsdag i elva Sagåa i Øyer, som ligger i samme område som den drepte ble funnet. Ifølge politistasjonssjefen lette de etter gjenstander som har med drapet å gjøre.

Flere saker fra Innlandet