Hopp til innhold

Fengsel for plumbo i buksa

Mannen som i desember 2008 på fest tømte plumbo ned i buksa til en venn, er i dag dømt til seks måneders fengsel og må betale 150 000 kroner i erstatning.

Plumbo

Den dømte helte plumbo i buksa på kompisen sin.

Foto: Kristin Rivrud / NRK

Det er nesten en halvering av straffen han fikk sist gang saken ble behandlet i retten.

Mannen ble nemlig dømt til 11 måneders fengsel i Gjøvik tingrett i fjor. Men Eidsivating lagmannsrett sendte saken tilbake til tingretten for ny behandling, fordi man mente rettsanvendelsen i saken var feil.

Politiadvokat Are Frykholm i Vest-Oppland politidistrikt, sier til NRK at han tar dommen til etterretning.

21-åringen som fikk plumbo i buksa har fått varige skader i underlivet. Blant annet har han nå manglende følelser i huden og er vansiret med stygge arr.

Lå og sov

Det var på en fest i desember i 2008 at mannen helte en blanding av plumbo og vann ned i buksa på kameraten som lå og sov.

I rettsaken forklarte han at kameratgjengen pleide å drive ap med hverandre på fester.

Gjerningsmannen forklarte i retten at han hadde drukket betydelige mengder med alkohol i løpet av kvelden, men at han aldri hadde som intensjon å skade vennen.

- Straffen nesten halvert

Forsvarer, advokat Per Espen Eid, sier at hans klient er fornøyd med at fengselsstraffen er satt ned.

- Straffen er jo nesten halvert i forhold til hva han først fikk. Dette skyldes at retten denne gangen har dømt ham etter en mildere paragraf i straffeloven, nemlig for legemsfornærmelse med skadefølge, og ikke som i den første rettsaken for legemsbeskadigelse, sier Eid.

Formildende

I formildende retning har retten denne gangen lagt vekt på at gjerningsmannen hele tiden har erkjent straffeskyld og gitt en uforbeholden tilståelse.

Retten skriver også at han har utvist stor anger og beklaget det som skjedde.

Retten skriver også at hendelsen skjedde mens gjerninsmannen hadde permisjon fra et opphold på psykiatrisk sykehus, der fikk han blant annet hjelp for bedre impulsivitetmestring og konsekvenstenkning.