Fem skadde etter sykkelvelt i Gjøvik

En gruppe med syklister under trening kjørte i hverandre på den trafikkerte riksveg 4 ved Gjøvik i dag, og fem av dem måtte til legebehandling.

Sykkelulykke ved Gjøvik

Det var syklister fra klubber i Bærum og Oslo som syklet sammen fra Kjeller til Hafjell. Alle de fem skadde er fra Bærum og Omegn Cykleklub.

Foto: Tips

– Fire av dem ble behandlet ved akuttmottaket ved sykehuset i Gjøvik. Tilstanden er stabil for alle fire, og de har moderate skader, sier kommunikasjonsrådgiver Line Fuglehaug i Sykehuset Innlandet.

Den femte var lettere skadd og ble sendt til legevakten.

Årlig treningstur

Det var syklister fra klubber i Bærum og Oslo som syklet sammen fra Kjeller til Hafjell. Alle de fem skadde er fra Bærum og Omegn Cykleklub.

De var sammen med syklister fra Sportsklubben Rye på en treningstur, som er årlig tradisjon for de to klubbene.

Ingen biler var involvert i ulykken, som trolig skyldtes et uhell fra syklistene selv.

– Det var et felt på 20 syklister. Vi vil gjerne uttrykke vår medfølelse med de skadde syklistene. Det er veldig kjipt når det først skjer ulykker, de sykler tett så dermed er det gjerne flere som skader seg, sier leder John M. Hammervoll i Rye sportsklubb til NRK.

Totalt var det en gruppe på hele 50 syklister som var var på treningstur sammen. De tretti første lå et godt stykke foran gruppen som opplevde sykkelvelten.

Vegen åpen igjen

Ulykken skjedde ca. 1,5 km nord for rundkjøringen ved kjøpesenteret CC på Gjøvik. Syklistene var på veg nordover da det skjedde.

Riksveg 4 var en stund stengt etter uhellet, men er nå åpnet igjen.