Faren visste ikke at datteren var syk

GJØVIK (NRK): 13 år gamle Angelicas far forklarte at han hadde et turbulent forhold til den tiltalte moren. Han hevder 46-åringen forsøkte å vende datteren mot ham.

Valdres-saken dag 4. Faren til Angelica vitner i retten.

FORKLARTE SEG: Faren til 13-åringen svarer på spørsmål fra sin bistandsadvokat, aktor og den tiltaltes forsvarere.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

– Hun kalte meg stupid, sa den ukrainske faren via sin tolk da han inntok vitneboksen fredag.

Han forklarte for retten at han mener den tiltalte kvinnen påvirket datteren slik at hun vendte seg mot ham etter at paret ble skilt. Ifølge mannen snakket moren negativt om faren, og skal også ha nektet ham å treffe datteren.

– Hun sa jeg var en dårlig far, forklarte han.

Faren startet sin forklaring fredag formiddag etter at det ble klart at rettssaken fortsetter, til tross for at den tiltaltes forsvarer begjærte utsettelse.

Visste ikke at datteren var syk

På spørsmål fra sin bistandsadvokat, Marianne Stein, om hva moren fortalte han om datterens liv, svarte faren at han mener den tiltalte løy for ham og fortalte at alt var bra.

– Hun fortalte meg aldri at Angelica var syk. Dette var helt nytt for meg, sa mannen,

Faren skal ha mottatt datterens dødsbudskap fra den tiltalte moren via e-post. Han sier han ikke visste noen ting om datterens sykdom og at han ville tatt grep dersom han hadde visst om 13-åringens helsetilstand.

Valdres-saken dag 4. Faren i retten

PREGET: Faren til jenta som døde av avmagring slet med å holde følelsene tilbake da han forklarte seg om forholdet til den tiltalte moren og kontakten med datteren.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Turbulent forhold

13-åringens far forklarte at han traff den tiltalte i USA, og at de raskt ble sammen og senere gift. Han sa han etterhvert syntes det var vanskelig å forholde seg til kvinnen på grunn av oppførselen hennes.

Ifølge mannen var forholdet mellom paret bra frem til de flyttet sammen. Da begynte de å krangle om småting. Etter få år tok forholdet slutt og den tiltalte kvinnen tok med seg datteren tilbake til Norge.

Faren var tydelig preget da han forklarte seg om besøkene hans i Norge.

Valdres-saken dag 4. Den tiltalte moren tar plass i retten.

FORLOT SALEN: Den tiltalte kvinnen begynte å gråte da dommeren avslo forsvarets begjæring om utsettelse av saken. Hun forlot salen og sa hun ikke orket å høre farens forklaring.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK