Hopp til innhold

Får kongelig takk for vedkunst

Vedkunstneren fra Stor-Elvdal som laget kongeportrett i ved, kan regne med å få kongelig takk.

Kongeportrett i ved

Kongeportrett i ved

Foto: Stig Karlo Hellstrøm, NRK

Kongeparet nær drukner i en folkelig gaveflom i forbindelse med sitt felles 75-årsjubileum. Alle gaveytere kan regne med å få takk fra kongehuset.

Få har et mer originalt jubileumsbidrag enn 80 år gamle Ole Kristian Kjelling fra Stor-Elvdal. Han har, etter idé fra kona Zofia, laget et portrett av kongeparet i hel ved.

Zofia hogger til portrettvirke

Zofia hogger til portrettvirke

Foto: Stig Karlo Hellstrøm, NRK

Inntil uthuset på tunet sitt har han stablet, og malt, en over tre ganger to meter stor vedstabel, som portretterer kongeparet, basert på årets jubileumsmynt.

Vedstablet kongekunst

Blir forevist kongeparet

– Kongehuset kommenterer ikke enkeltgaver, men alle som gir vil få tilsendt en takk, sier assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, Svein Gj. Gjeruldsen.

– Jeg vet ikke om kongeparet har sett bildene av vedstabelen, men alle gaver blir forevist kongen og dronningen, sier Gjeruldsen.

Kunstneren og kunstverket

Kunstneren og kunstverket

Foto: Stig Karlo Hellstrøm, NRK

Ekteparet Kjelling har nærmest blitt nedrent av media etter at NRK i går fortalte om det originale, og svært portrettlike, kunstverket.

I tillegg til flere lokal- og riksaviser har paret i dag hatt besøk av kamerateam fra både TV2 og NRK.

I fyr og flamme

Vedportrettet er i høyeste grad brukskunst og vil havne i ovnen, sier kunstneren sjøl. Men han vil vente en stund, for innerst inne håper 80-åringen på å få vist fram kunstverket til de portretterte.

– Kanskje de kommer på besøk. Vedstabelen skal i alle fall stå vinteren over, i tilfelle de kommer.

Flere saker fra Innlandet