Far anklages for voldtekt mot barna

- En av de alvorligste sakene jeg har hatt, sier statsadvokat Iris Storås til Oppland Arbeiderblad. Hun har tiltalt en mann for gjentatte voldtekter mot sin sønn og datter.

Mannen som nå er tiltalt for overgrep mot sine egne barn er to ganger tidligere dømt for tilsvarende forhold.

Storås varsler påstand om forvaring i ti år, som en fellesstraff med en voldtektsdom mannen fikk i 2010.

Overgrepene mot sine egne barn skal ha begynt i 2005, da barna var sju og ni år gamle. Voldtektene av sønnen skal ha vart fram til 2010, og for datteren fram til 2008.

Fare for gjentakelse

– Vi mener det foreligger en fare for gjentakelse, og da har vi tatt forbehold om påstand om forvaring, fortsetter hun.

Tiltalen beskriver grove seksuelle handlinger. Mannen skal også ha brukt vold og trusler for å få barna til å finne seg i misbruket. Ifølge tiltalen skal mannen ha sagt til barna sine at de burde angre på at de ble født om de ikke gjorde som han ville.

– Barna ble overført til fosterhjem etter den forrige saken han ble dømt for. Der kom det fram opplysninger som har ført fram til den nye tiltalen, sier Storås til OA.

Alvorlig tiltale

Statsadvokat Storås sier dette er en av de alvorligste sakene hun har hatt. Hun var også aktor i Overgrepssaken i Alvdal og voldtektssaken i Elverum, der en mann ble dømt til 17 års forvaring. Det er den strengeste overgrepsdommen i Norge noensinne.

I alvdal-saken ble fire barn i alderen 6 til 13 år seksuelt misbrukt av flere voksne i fra høsten 2003 til sommeren 2007. Moren og den tidligere stefaren til to av barna er dømt for de groveste overgrepene.

I Elverum ble en mann dømt til 17 forvaring for voldtekt og overgrep mot fem kvinner.