Fant 10 år gammel flaskepost

Erlend, Alva, Sigve og Maria fant en 10 år gammel flaskepost på Skumsjøen. Senderen var 8 år da posten ble sendt. – Jeg er overraska over at den har overlevd, sier 18 år gamle Sondre N. Andersen.

Flaskepostfinnere

Erlend Fossum Maritvold (9), Alva Bentdal (12), Sigve Fossum Maritvold (9), Maria Fossum Maritvold (12) fant flaskepost på Skumsjøen i helga.

Foto: Elin Fossum / NRK

Erlend, Alva, Sigve og Maria var på hytta ved Skumsjøen i Gjøvik kommune da de så ei flaske som lå i lyngen.

– Vi så at den lå i lyngen, og gikk over den noen ganger. Vi trodde det bare var søppel inne i flaska. Men så sjekka vi den likevel og fant et brev, forteller mamma og journalist i NRK, Elin Fossum.

Det rare er at hun og barna tidligere i sommer selv har kastet ut flaskeposter i forbindelse med flaskepostprosjektet i NRK .

Brev i flaskepost

Dette brevet fra Sondre på 8 år har overlevd i ei flaske på Skumsjøen i 10 år.

Foto: Elin Fossum / NRK

Tidligere i sommer fikk Elin hjelp av barna sine Maria, Erlend og Sigve. De tok turen til Vingnesbrua der de kastet sine flaskeposter.

– Vi ble derfor veldig overraska da vi fant en ekte flaskepost selv, sier Elin.

– Jeg leter etter en venn

Inne i flaska fant de et brev fra en gutt på 8 år. Der sto det:

Jeg heter Sondre og er 8 år. Jeg og familien min har hytte på Skumsjøen. Jeg leter etter en venn. Vær så snill og ring....

Sondre N. Andersen

Sondre N. Andersen har blitt 18 år og husker ikke at han sendte flaskeposten. Men han synes det er morsomt at noen har funnet den.

Foto: Privat

Elin og barna ringte nummeret som sto på brevet. Da svarte Tom Holtermann Andersen.

– Det var veldig morsomt. Sønnen vår Sondre skrev dette for 10 år siden, sier Tom.

Dermed ringer vi Sondre.

Ville gjøre som søstera

– Jeg hadde ikke trodd noen skulle finne den, sier nå 18 år gamle Sondre N. Andersen. Han bor i Drammen og skal begynne i 3. klasse på videregående skole til høsten.

Han sier han ikke husker helt hvorfor han sendte flaskeposten. Faren tror han var inspirert av søsteren som hadde funnet en flaskepost tidligere.

– Jeg husker ikke at jeg sendte den, men det kan vel tenkes at jeg så etter noen å leke med, sier Sondre til NRK.

Han og familien har vært mye på hytta ved Skumsjøen.

– Jeg har aldri vært noe særlig sammen med andre jevnaldrende enn søstra mi på hytta der, så kanskje det var noe sånt. Jeg får beklage at jeg ikke husker noe særlig, men det var rimelig lenge siden, ler Sondre.

Flaskepost

Her er Sigve, Erlend og Maria på flaskepostutkasting for NRK tildigere i sommer.

Foto: Elin Fossum / NRK