Familie kjørte på bjørn

Kjøreturen fra Trondheim til Hamar ble ikke helt som planlagt for familien Tørudstad fra Hamar. På riksvei 3 mellom Hanestad og Atna kjørte de på en bjørn.

 I hele dag har jegere jakta på en bjørn som ble påkjørt på riksveg 3 på Hanestad i Rendalen i natt. Ingen vet hvor hardt skadd bjørnen ble, siden den stakk til skogs rett etter den ble påkjørt:

Familie kjørte på bjørn

Kjørte på bjørn

Bjørnen satte tydelige merker i asfalten i det ublide møtet med bilen.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK
Bjørnejegere jakter på påkjørt bjørn

Bjørnejegere jakter nå på den skadde bjørnen.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Familien på fire hadde vært i Trondheim, og kjørte riksvei 3 til Hamar, da uhellet skjedde ved midnatt. Først kjørte de nesten på en stor elg.

Plutselig bjørn i veien

De hadde passert Hanestad, da en elg kom ut i veibanen.

– Jeg klarte å stoppe like foran elgen. Den var kjempestor, og vi ble litt småskjelvne og redde alle mann, sier Lena Tørudstad, som satt bak rattet.

Nesten-kollisjonen med elgen førte til at hun kjørte under fartsgrensa. Det tok ikke mange minuttene før et nytt dyr kom byksende ut i veien.

– Da bomset en bjørn inn i bilen. Plutselig var han i veien. Jeg bremset alt jeg kunne, men vi traff bjørnen. Det ble et ganske kraftig sammenstøt på venstre side av bilen. Så han fikk seg nok en skikkelig kilevink, sier Tørudstad til NRK.

Turde ikke å gå ut

Både dyr og bil fikk seg en smell, frontlykta på bilen knuste og karosseriet fikk også en del skader. De fire i bilen var fra før litt småskjelvne etter nesten-møte med elgen, og det ble ikke bedre etter møte med bjørnen.

– Vi bare hylte ut alle mann. Alle så at det var en bjørn. Vi fikk stoppet bilen. Mannen min lurte på om han skulle gå ut å se hvordan det gikk, men vi ble enige om at det var best å la det være. Vi snakket med politiet, som sa at det var greit at vi kjørte videre.

Ifølge Tørudstad stoppet ikke bjørnen opp, men forsvant videre ut i skogen. Dagen etter hendelsen er familien fortsatt rystet over det som skjedde.

– Jeg er fortsatt skjelven. Jeg sov knapt to timer i natt. Vi går litt rundt hverandre her, og vet ikke helt hva vi skal si eller gjøre. En ting er å kjøre på elg eller katt, men en bjørn, det hadde jeg aldri trodd. Mange ønsker å se en bjørn, men det kan jeg klare meg uten.

Spor etter påkjørt bjørn

Bjørnen knuste frontlykta på bilen

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Kan være farlig

Bjørnejegere leter nå etter bjørnen. Jaktlaget har hunder, og har funnet blod etter bjørnen og liggeplassen dens.

– Ut ifra sporene vi har funnet, har vi en mistanke om at bjørnen har fått indre skader, fordi vi har funnet blodspor. Den kan være farlig for folk, siden den er skadet. Men akkurat der den ble påkjørt er det langt unna bebyggelse.

Familien Tørudstad fikk en natt de nok aldri glemmer.

– Det hele er helt absurd. Vi har plukket bjørnehår av bilen. Det er ikke til å tro, sier Tørudstad.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.