Færre vil gå Birken

Birkebeinerrennet sliter med å få solgt ut alle plassene til årets renn. Fortsatt er det over 3000 ledige billetter.

Startområdet på Rena under Birkebeinerrennet med mange skiløpere

Det er fortsatt mulig å bli med i årets Birkebeinerrenn. 3000 startnumre er fortsatt ikke solgt.

Foto: Simen Sveen / NRK

– Vi tror vi er tilbake i en normal påmeldingssyklus der man avventer og ser om formen er god nok. Det sier daglig leder i Birken AS, Jo Gunnar Ellevold.

I formiddag var det flotte forhold på Skramstadsætra i Åmot. En meter med snø, trikkeskinneløyper og snø på trærne. Alt skulle ligge godt til rette for Birkebeinerrennet om tre uker. Bare en ting mangler; deltagere. Fortsatt er det igjen over 3000 plasser i rennet. Det står i sterk kontrast til hvordan startnumrene har blitt revet bort de siste årene.

Så lang tid tok det før 17.000 startnumre var solgt de siste tre årene:

  • 2012: 97 sekunder
  • 2013: 4 timer
  • 2014: 7 timer
  • 2015: 3000 ledige numre tre uker før rennet

Les også:

– Ikke bekymret

Vi må helt tilbake til 2008 før det tok like lang tid å selge startnumrene til Birkebeinerrennet. Den gang ble de 12.000 plassene først solgt en uke før rennet. Ledelsen i Birken sier de likevel ikke er bekymret.

– Det er hyggelig hvis rennet blir fullt, men vi skal lage et best mulig renn uansett om det blir 14.000 eller 16.000 deltagere, sier Jo Gunnar Ellevold.

– Men betyr denne utviklingen av "Birkebeinerboomen" nå er over?

– Nei, jeg tror ikke det. Men det er klart at det har vært fire år nå hvor det har blitt fulltegnet i løpet av kort tid. Jeg tror det har stresset mange med påmeldingen, sier Ellevold.

Les også:

Regnet med færre deltagere i år

Birkebeinerrennet

Det kan bli bedre plass i sporet for Birkebeinerne hvis ikke mange melder seg på i siste liten i år.

Foto: Birkebeinerrennet

I flere år har Birkebeinerrennet hatt stor prestisje og opplevd en voldsom økning i antall deltakere. I år hadde man lagt opp til 1.000 færre deltagere enn i fjor. Fortsatt mangler det over 3000 deltagere før man når også dette målet.

I fjor ble rennet avlyst for andre gang på grunn av dårlig vær. Om dette har påvirket årets påmelding er Ellevold usikker på, men han utelukker ikke at noen sitter litt på gjerdet etter det de opplevde i fjor.

Færre deltagere vil også bety mindre inntekter. Jo Gunnar Ellevold innrømmer at de må se på kostnadene hvis antall deltagere faller. Det kan blant annet bety færre ansatte, men han sier færre deltagere også betyr mindre utgifter.