Få velger sjukehus

Få benytter seg av fritt sjukehusvalg til tross for at en undersøkelse viser at det er enormt med tid (og smerter) å spare.

Folk kan mer eller mindre "shoppe" sjukehus, men veldig få gjør det til tross for at det må mange operasjoner tar kun sjette-delen av tida på enkelte inngrep.

Under følger en oversikt som viser hvor mye det er å spare på enkelte inngrep.

Oversikt over ventetider på ulike sjukehus

 

Ønsker du å sterilisere deg bør du kanskje ikke velge sjukehuset i Hamar, for der må du vente i 32 uker på operasjon. På Gjøvik snitter de fruktbarheten av deg innen fem uker. 

I Elverum må du vente 48 uker på å få utredet en bihuleoperasjon, men i stedet for å sitte å vente bør du kanskje heller velge Kongsvinger, der du må vente i kun 12 uker.

Tynset for hjerte

Skal du ha undersøkt hjerte er Tynset stedet. Dit kommer du så raskt som to uker etter henvisning av lege, mens du på sjukehuset i Hamar må vente 18 uker.

En korsbåndskade behandles fire uker etter henvisning på Tynset, mens du må vente 20 uker på Lillehammer.

Vil du bli kvitt plagsomme hemorroider er Kongsvinger klare på tre uker, hvis du ikke vil vente i ti uker i Hamar eller Elverum.

Servicetelefon

De aller fleste planlagte operasjoner og undersøkelser foregår på mer enn ett sjukehus her i landet, så dersom du vet hvordan du kan ta valget så er det relativt enkelt.

 Du kan velge sjukehus enten via internett, eller ringe servicetelefonen.