Etterlyst bil funnet og bileier pågrepet

Politiet har funnet en av bilene og pågrepet bileieren som har vært etterlyst i forbindelse med kidnappingen av to jenter i Kongsvinger tirsdag.

Kongsvinger

Politiet undersøker området i nærheten av der to jenter ble bortført av maskerte menn ved Kongsvinger tirsdag ettermiddag.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Politiet i Hedmark fikk i går kveld ved 1730-tiden melding fra Romerike politidistrikt om at de hadde stanset den ene av de to etterlyste bilene, en Volvo XC90.

Iren Johnsen Dahl

Iren Johnsen Dahl kunne i dag fortelle at en bekjent av barnas far er pågrepet.

Foto: Arne Trolldalen / NRK

– Bilen ble stanset på Fjellhamar og bileieren er pågrepet. Dette er en person som har tilknytning til faren. I løpet av dagen vil bilen bli undersøkt av våre kriminalteknikere, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl.

Nekter kjennskap

Eieren er en mann i 30-årene fra Romeriksområdet. Ifølge politiet er mannen avhørt én gang, og han benekter å ha kjennskap til bortføringen av de to jentene i Austmarka i Kongsvinger.

Han er nå i politiets varetekt på Kongsvinger, og vil bli avhørt på nytt senere i dag.

– Bilen ble stanset som følge av et tips, og jeg kan bekrefte at dette er samme bil som ble observert i område da bortføringen skjedde på tirsdag, sier Dahl.

Det var tirsdag ettermiddag at de to jentene ble bortført da de gikk av skolebussen. To maskerte menn skal ha tatt med seg jentene i en sølvgrå Toyota. Ifølge politiet forhindret faren at fosterforeldrene ringte politiet. Han klarte dermed å forsinke meldingen om kidnappingen til politiet med en halv time.

Barnefar i bortføringssak

Politiet fortsetter med å kartlegge miljøet rundt jentenes far.

Foto: Politiet

Henter inn mobildata

Den sølvgrå Toyotaen og en Volvo ble etterlyst etter kidnappingen. Opplysningene om bilene har politiet mottatt gjennom tips og opplysninger i avhør.

Politiet arbeider videre med å samle inn opplysninger i saken, og så langt er det gjennomført rundt 30 avhør. Det er spesielt miljøet rundt faren, der den arresterte bileieren skal ha en rolle, som er fokus for politiet.

Det har kommet inn cirka 50 tips og henvendelser fra publikum. Mellom 10 og 20 politifolk jobber nå med saken.

– Det er svært få konkrete observasjoner av jentene etter bortføringen. Vi går gjennom data fra videoovervåkning og mobilbruk i det aktuelle området, sier Dahl torsdag.

Masterudveien i Mellom Kongsvinger og Austmarka

Jentene ble bortført på Masterudveien mellom Kongsvinger og Austmarka tirsdag.

Foto: Ann-Kristin Mo