Etterlyser Volvo etter tyveri fra kirke

Politiet ønsker opplysninger om en Volvo XC90 som de setter i forbindelse med tyveriet av en safe fra Lillehammer kirke.

Volvo XC90

TROLIG UTENLANDSKREGISTRERT: En Volvo XC90, av samme type som på bildet, men beige-farget, etterlyses nå av politiet. Bilen kan være utenlandskregistrert, ifølge politiet i Lillehammer.

Foto: Politiet

Natt til mandag 29. juni ble en safe som inneholdt sølvgjenstander fjernet fra Lillehammer kirke av ukjente gjerningspersoner. Kirken hadde ikke innbruddsalarm, og det frekke tyveriet skjedde uten at noen oppdaget det før om morgenen.

Nå etterlyser politiet det de mistenker er bilen som én eller flere gjerningspersoner kan ha kjørt. En trafikkvakt på E6 ved Strandtorget i Lillehammer jobbet om natten for å dirigere trafikk i forbindelse av vegarbeid. Vakta gjorde en observasjon klokka 0310 om natta som politiet mener er interessant.

– Trafikkvakten stoppet en beige Volvo XC90. I bilen satt det trolig to personer og føreren var trolig en østeuropeer i 40-årene som pratet gebrokkent engelsk. Bak i bilen lå det en safe eller et dokumentskap med hjul, opplyser politioverbetjent Øyvind Bjerke.

Ber vitner melde seg

Politiet i Lillehammer ønsker at vitner som kan ha opplysninger om bilen eller personene om å ta kontakt.

– Bilen vi etterlyser var beige av farge. Denne Volvo-modellen har en slags opphøyning på panseret. Denne opphøyningen kan ha vært svart på den aktuelle bilen. Vi er veldig interesserte i observasjoner av bilen, sier Øyvind Bjerke.

Trafikkvakten som gjorde observasjonen natt til mandag, har opplyst at bilen trolig hadde et nasjonalitetsmerke som startet på L. Det får politiet til å mistenke at den kan ha vært registrert i enten Litauen eller Latvia.

Politiet sikrer spor utenfor Lillehammer kirke

SIKRER SPOR: Politiet sikret mandag 29. juni spor utenfor Lillehammer kirke etter at en safe med sølvgjenstander ble stjålet. Kirketjener Ove Brenna (til venstre), politioverbetjent Øyvind Bjerke (midten) og politibetjent Espen Eide (til høyre).

Foto: Ruth Barsten / NRK