Hamar: ønsker tips etter voldshendelse mot skolejente

En mann skal ha tatt kontakt med jenta i et skogholt da hun var på vei til skolen. Han tok tak i henne, men slapp da en syklist passerte i nærheten.

Stien på veg til Prestrud skole

SKOLEVEGEN: Det var på denne stien hendelsen skal ha skjedd. Politiet har gjennomført tekniske undersøkelser på stedet.

Foto: Ole Bjørlo Strande / NRK

Mannen beskrives som en ung voksen mann med kort brunt hår. Han skal være lys brun i huden, hadde mørk genser og mørke sko, skriver Innlandet politidistrikt i en pressemelding. De ønsker nå kontakt med noen som kan ha opplysninger i saken.

Ifølge politiadvokat Frode Aabak fikk de melding om at jenta ble utsatt for en voldsepisode i dag tidlig.

Frode Aabak

Politiadvokat Frode Aabak ved Innlandet politidistrikt.

Foto: Monica Rikoll / NRK

– Klokka ti på åtte fikk vi melding om en hendelse der en barneskoleelev har meldt i fra om at hun har blitt utsatt for en voldshendelse på vei til skolen, sier Aabak.

Etterlyser mann

Politiet skriver i en pressemelding at de fortsetter med undersøkelser og avhør i saken.

– Beskrivelsen hennes tilsier at det er en ung voksen mannsperson som skal ha gjort dette. Vi er interessert i tips hvis noen har sett noe i dette området i tiden før klokka 8 i dag tidlig, sier Aabak.

Jenta, som er elev ved Prestrud skole i Hamar skal etter forholdene ha det bra. Politiet har hatt samtaler med henne, og hun skal bli avhørt ved Barnehuset på Hamar senere i dag.

Presterud skole

Prestrud skole i Hamar

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Foreldre varslet

Rektor ved Prestrud skole, Cecilie W. Erichsen forteller at samtlige foreldre ved skolen er varslet, og at de snakker med elevene om hendelsen i dag.

–Vi har løpende kontakt med politiet, men det er ikke grunn til å sette i verk spesielle tiltak ved skolen, sier Erichsen.