Åtte måneder etter at dommerens hus ble påtent, etterforsker politiet fremdeles saken

Dommeren i Hamar ble først truet på livet, deretter ble huset hans brent ned. Åtte måneder senere leter politiet fremdeles etter brannstifteren.

Bolig brant ned i Hamar

Hamar-dommerens hus ble påtent i juli fjor.

Foto: Knut Sveen / NRK

I juni fjor tikket denne meldingen inn på Hamar-dommerens mobiltelefon:

Jeg skal skade og henge deg og familien din i framtiden. Jeg kjenner mange kriminelle, og jeg gjør en tjeneste for noen som vet hvem dere er.

SMS-trusesel til dommeren fra mann i fegngsel

Politiet sporet opp avsenderen, en mann i 30-åra fra Stange. Han er tidligere straffedømt seks ganger for alvorlige trusler mot en rekke personer Norge. Mannen ble fengslet, og overført til soning av en annen dom. Der satt han en måned senere, da dommerens hus ble ødelagt i brann.

Politiet: – Brannen ble påtent

– Vi er sikre på at brannen er påtent, sier politiadvokat Anne Cathrine Aga i politiet i Oslo. Ingen ble skadet i brannen. Dommeren var på ferie, men hans datter og ei venninne var i huset, men ble varslet av en nabo og kom seg ut.

Oslo-politiet har overtatt ansvaret for etterforskningen av resurshensyn. Aga sier de etterforsker saken videre med mange folk i samarbeid med Hamar.

Men så langt har de ikke kommet lenger.

Fremdeles er mannen bak sms-trusselen siktet for trussel eller medvirkning til trussel.

– Det er samme mannen som satt fengslet da huset ble påtent, sier politiadvokat Aga.

Han er også siktet for medvirkning til grovt skadeverk. Mannen nekter befatting både med trusselen og med brannen.

Sikkerhetstiltak

Politiet skjerpet sikkerheten rundt dommeren og hans familie etter brannen. Politiadvokat Aga vil ikke si om slike sikkerhetstiltak fremdeles er aktive. Hun vil heller ikke kommentere om dommeren har fått flere trusler.

– Er det aktuelt å henlegge saken?

– Først må vi etterforske saken ferdig. Vi etterforsker en sak med en ukjent gjerningsmann. Finner vi ingen gjerningsmann, vil vi henlegge saken. Men vi jobber for å løse saken, sier Aga.