Hopp til innhold

Etterforsker Eidskog-saken som drap

Politiet etterforsker nå dødsfallet til 45 år gamle Ib Ronny Svenningsen som drap, og utelukker ikke flere siktelser i saken.

Dødsfall i Tobøl i Eidskog

Politiet etterforsker nå dødsfallet som drapssak, og får bistand fra Kripos.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

– Vi trenger hjelp av publikum til å finne ut eksakt hva som skjedde, men etterforsker dette som en drapssak, sier etterforskningsleder Ingar Høye.

45 år gamle Ib Ronny Svenningsen ble funnet død sist fredag utenfor huset han bor i på Tobøl i Eidskog, og politiet mener han omkom som følge av at han ble utsatt for vold.

En bekjent av Svenningsen, en lokal mann i 30-åra, ble mandag varetektsfengslet i to uker, siktet for legemsbeskadigelse med døden som følge.

Mannen nekter for å ha utsatt Svenningsen for vold, men godtok varetektsfengsling med brev og besøkskontroll for å skape ro rundt etterforskninga.

Utelukker ikke flere siktelser

Mistenkelig dødsfall

Politiet har fortsatt sperret av området rundt huset der mannen ble funnet død.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Politiet jobber nå med å kartlegge hva som skjedde, og ber i dag igjen om tips fra publikum. Politiet har i samråd med familien frigitt navnet til avdøde, fordi de håper det kan føre til avgjørende tips i saken.

– Vi trenger hjelp til å kartlegge hva som skjedde, og ber alle som har observasjoner i Tobøl-Skotterud-området natt til fredag eller fredag morgen om hjelp. Om folk har sett noen til fots, sykkel eller i bil vil vi vite om det, sier politioverbetjent Ingar Høye.

Politiet utelukker ikke at flere kan ha medvirket eller vært vitne til voldshandlingen mot Svenningsen.

– Vi vet ikke om flere kan ha vært til stede, men utelukker det ikke. Det er derfor viktig at publikum hjelper oss med å kartlegge dette, sier Høye.

Avhører siktede

Det lokale politiet får hjelp av Kripos til å sikre tekniske spor, men vil av etterforskningsmessige hensyn ikke si hvor mange som jobber med å oppklare dødsfallet, som altså kan være et drap.

– Vi har tilstrekkelig med mannskap, sier Høye.

Etterforskningsledelsen vil ikke si hvorvidt siktede er samarbeidsvillig i avhørene, men sier han vil bli avhørt flere ganger i tida framover.

– Vi foretar også avhør av andre, som en standard del av etterforskninga, sier etterforskningsleder Høye.

Flere saker fra Innlandet