Etterforsker drap etter likfunn ved Hafjell

Politiet har startet drapsetterforskning etter å ha funnet levninger av en død person i et skogsområde i Øyer i Oppland.

Kripos på åstedet i Hafjell

KRIPOS PÅ STEDET: Kripos ble kontaktet av Gudbrandsdal politidistrikt torsdag kveld, ifølge presseansvarlig Ida Dahl Nilssen.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

På bakgrunn av de opplysninger vi har nå legger vi til grunn at vi har med et drap å gjøre, skriver politiet i en pressemelding fredag.

– Vi kan foreløpig ikke si noe om verken kjønn eller alder på personen, sier Olav Sørby, konstituert politimester i Gudbrandsdal politidistrikt.

Fikk tips fra privatperson

Politiet fikk melding fra en privatperson torsdag ved 1200-tiden, som observerte røykutvikling fra et sted nedenfor Hunderseterveien i Øyer.

Funnstedet skal være 200 meter nedenfor selve Hunderseterveien, i et skogsområde ved en skogsbilvei.

Politiet opplyser at de var raskt på stedet torsdag og fikk foretatt innledende undersøkelser. På stedet skal man ha funnet at det hadde vært en fersk brann på et lite og begrenset område.

I brannrestene ble det blant annet gjort funn av det som etter all sannsynlighet er en død person. Levningene skal ha ligget i restene av et bål i en grop i terrenget. Det er funn på stedet som gjør at politiet tror det er et drap.

SE VIDEORAPPORT FRA ØYER:

Nina Rundsveen

Tror det er drap

Det ble også gjort andre funn. Av hensyn til pågående etterforsking kan vi ikke gi ytterligere opplysninger om disse funnene. På bakgrunn av de opplysninger vi har nå legger vi til grunn at vi har med et drap å gjøre, skriver politiet.

Det er foreløpig ingen mistenkte i saken. Kripos er kontaktet og yter Gudbrandsdal politidistrikt bistand i etterforskningen. Etterforskere fra Kripos ivaretar blant annet tekniske undersøkelser på åstedet i samarbeid med lokale polititeknikere.

Levningene av det som antas å være en død person er transportert til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon.

Politi ved åsted for mulig drap i Øyer

SPERRET AV ÅSTEDET: Politiet hadde fredag sperret av innkjøringen til en skogsbilvei ved Hunderseterveien i Øyer i Oppland. I skogen noen hundre meter innover ble det torsdag funnet det man mener er levningene etter en død person. Saken etterforskes som drap.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Ønsker tips fra publikum

Politiet ber folk som kan ha opplysninger som de mener kan ha betydning for oppklaring av saken om å ta kontakt umiddelbart. Dette kan gjelde opplysninger om biler, personer eller andre observasjoner.

Påtaleansvarlig Olav Sørby ved Gudbrandsdal politidistrikt, sier at det pågår en bred etterforskning. Han vil ikke si noe om kjønn eller identiteten til den døde personen.

– Det vil bli foretatt en obduksjon. Da kan det være at det blir avklart i forhold til identitet etter det, men det vet vi ikke noe om foreløpig, sier Sørby.

Kripos bistår

Presseansvarlig Ida Dahl Nilssen i Kripos sier til NRK at man ble kontaktet om saken av Gudbrandsdal politidistrikt torsdag. Rundt klokken 18.00 torsdag kveld var teknikere fra Kripos på plass på stedet.

– Vi reiste ganske raskt opp til stedet, og begynte å jobbe med kriminalteknikere der i går kveld. Vi jobbet da sammen med lokalt politi utover kvelden, sier Dahl Nilssen.

I tillegg til å yte det lokale politiet hjelp med de tekniske undersøkelsene på stedet, har Kripos også sendt taktikere. Kripos vil bistå med analyse, og med å koordinere den øvrige etterforskningen, som avhør av eventuelle vitner, og lignende.

– Vi har også reist opp med taktikere, og vil bistå med operativ kriminalanalyse, bekrefter Nilssen.

Nilssen kan ikke kommentere hvor sikre politiet er på at det er et menneske som er funnet, og sier det er politiet lokalt som må besvare spørsmål om selve etterforskningen.

– Vi kan ikke uttale oss om saken. Det er politidistriktets sak, og vi bistår bare med vår spisskompetanse på de ulike feltene distriktet trenger, sier Dahl Nilssen.

Person funnet død ved Hafjell