Etterforsker dødsfall i Brumunddal

BRUMUNDDAL (NRK): Politiet sier det ikke er noe som tyder på at mannen er blitt utsatt for en straffbar handling.

Politimann ved bru i Brumunddal

FUNNET PÅ BRUA: Politiet undersøkte fredag morgen området rundt brua ved Sveum i Brumunddal der en mann ble funnet livløs i natt.

Foto: Even Lusæter / NRK

Det ble satt igang full etterforskning etter at en mann i natt ble funnet livløs på en bru i Brumunddal. Mannen ble erklært død etter kort tid.

I en pressemelding fredag formiddag skriver politiet i Innlandet at omstendighetene rundt funnet gjorde at de valgte å iverksatte straksetterforskning og innkalte kriminalteknikere, men at det ikke dreier seg om en straffbar handling.

– Krimteknikerne er ferdige med undersøkelsene, og det vi konkluderer med så lang er at ingenting tyder på at andre personer er involvert eller at det er en straffbar handling. Avdøde er sendt til obduksjon slik at vi kan få fastsatt dødsårsaken endelig, sier Terje Krogstad, lensmann i Ringsaker.

Hjerte- og lungeredning

Politiet ble varslet av en tilfeldig forbipasserende klokka 0323 om en livløs person som lå på ei bru i Sveeumvegen like ved Sveum i Brumunddal.

– Politi og ambulanse rykket ut, og det ble startet hjerte- og lungeredning, men livet stod ikke til å redde. Vedkommende ble erklært død klokka 0400, opplyser Krogstad.

Politiet ønkser foreløpig ikke å gå ut med oopplysninger om den avdødes alder og identitet. Resultatene fra den foreløpige obduksjonsrapporten vil trolig foreligge mandag eller tirsdag.