Enighet om å begrense medietrykket

Både forsvareren til Rune Øygard og bistandsadvokaten til jenta var enige om at det har vært for mye press og støy inne i rettssalen. Derfor ble det pålagt fotoforbud inne i salen fra i dag.

Nina Braathen Hjortdal
Foto: Arne Sørenes / NRK

– Vi var enige om at det ble for mye støy inne i rettssalen, så det var i alles interesse å begrense det, sier Nina Braathen Hjortdal.

Hun understreker at hun ikke har noe ønske om at retten skal lukkes, kun at det ikke er adgang til å fotografere inne i rettssalen i pausene.

Tidligere i dag ble det kjent at forsvararen til overgrepstiltalte Rune Øygard (Ap) vurderte å be om lukkede dører i rettssaken på grunn av trusler mot vitner og et «uakseptabelt medietrykk».

– Det har vært mye press fra media, sier Braathen Hjortdal.

Forsvarer brøt inn

Rettsdagen mandag skulle ha starta med vitnemålet den fornærmede 16-åringen sin far.

Men forsvararen til Øygard brøt inn og ba om et aktørmøte på bakrommet i forkant av rettsmøtet.

Hun mener det er grunn til å sette spørsmålstegn ved om rettssaka mot Vågå-ordføreren skal fortsette for opne dører, fordi vitne har mottatt trusler og på grunn av måten media dekker saken på.

– Jeg skal ikkje være etterpåklok, men jeg har sett hvordan media dekker og håndterer denne saka. At jeg og Øygard har blitt nedringt, også gjennom helga, kan vi leve med. Men vitne får forespørsel og trusler.. Flere vitner opplever at de ble så presset av journalistar forrige uke, at de ikke kan akseptere situasjonen.