Englefjes på Innlandsscenen

Englefjes hadde sin spede begynnelse i en militærbrakke i 1994, da Evald Fjærgård fra Løten møtte Jørn William Kolberg fra Rukkedalen i Buskerud. – Vi fant vennskap i felles interesse for gitar, sang og låtskriving, sier Evald.

Gruppa Englefjes spiller på Innlandsscenen

Englefjes: Roger Syverudengen, Dag Kristoffersen, Evald Fjærgård og Jørn William Kolberg på Innlandsscenen.

De to vennene lagde først gruppa Blå som ofte opptrådte på fest med sine egne sanger.

Englefjes i 2003, men tilbake til Blå

I 2003 ble Englefjes født sammen med gitarist Thorbjørn Blomsnes og trommeslager Roald Ødegaard. De lagde en singel «Et sekund» som oppnådde ca. 250 tusen spillinger på Spotify. De hadde store ambisjoner, men på grunn av intern uenighet, gikk Fjærgård og Kolberg ut i duospill igjen og ga i 2009 ut albumet «Blå» sammen med musikalske venner.

I 2010 fikk de med seg Roger Syverudengen på bass og ga ut albumet «Tre grønne menn».

Høsten 2015 ga Englefjes ut trippel EP «Ingen vet sannheten».

Spiller inn hver for seg

Nå til dags er det ikke noe problem når bandmedlemmer bor langt fra hverandre, og de to siste albumene er på en måte spilt inn via nettstedet Dropbox.

– Vi sitter med hvert vårt innspillingsutstyr og instrumenter hjemme. Der spiller vi inn skisser til låter og ber om koring, piano, gitar etc. fra de andre. Til slutt ender alle enkeltspor via Dropbox til Vidar Lunden på Musikkloftet, som ordner lyden og mikser låtene, sier Fjærgård.

Medlemmene i Englefjes: Evald Fjærgård (vokal, piano, bass), Jørn William Kolberg (vokal, gitar, piano), Roger Syverudengen (vokal, gitar, bass), Dag Kristoffersen (trommer).

På Innlandsscenen spilte de «Vi to i båt», «Skitt fiske» og «Stein i skoen».

Du kan også klikke deg inn på Innlandsscenen på Youtube og se musikkvideoer der fra alle som har besøkt Innlandsscenen: Innlandsscenen på Youtube

Flere saker fra Innlandet