Endelig sommer!

Endelig kom sommeren til Sør-Norge! Etter den nest kaldeste mai siden 1982, dukket varmen opp.

Vannski på Mjøsa

SOMMER: Sommervær med vannski på Mjøsa.

Foto: Ruth Barsten / NRK

Endelig, 1. juli kunne Østlandet oppleve gode sommertemperaturer. Klokka 15 kunne selv Hedmark og Oppland melde om godt over 25 grader mange steder, som +27 på Hamar og Kongsvinger, 26 i Trysil og på Rena. I Oppland hadde Lillehammer +25, Fagernes 23 og Skåbu og Venabu 22 grader.

Vannski og kos

Det var full fart i Lillehammer vanskiklubb i dag. Barna i den kommunale sommerskolen koste seg med både bading og vannski.

Vannski-kids på Mjøsa, Lillehamemr vannskiklubb.redigert versjon

MORO: Barna i Lillehammer vannskiklubb har det kult i det fine sommerværet.

Supert!

Rosi Hassa og Arild Vindi var på veg fra Bergen via Sognefjellet mot Lillesand og stanset ved Mjøsa for en matbit.

 Arild Vindi og Rosi Hassa

SAVNER SALTVANN: Arild Vindi og Rosi Hassa syntes det var supert ved Mjøsa.

Foto: Ruth Barsten / NRK

– Vi trengte en pause fra bilkjøringen og her ved Mjøsa er det supert i dette været, selv om jeg savner duften av salt sjø, smiler Vindi.

Stine Marie Borgen er på stranda med to venninner og datteren sin. Hun er helt enig med Vindi.

– Når sola er framme, er det godt, sier hun, men legger også til at hun savner saltvannslukta og skal feriere lenger sør i landet. Hun har nettopp vært to uker i Kroatia så brunfargen på kroppen var sikret.

Sol ved Mjøsa

DEILIG SOMMER: De koser seg endelig i sola, Stine Marie Borgen med datteren Linnea. Rebekka i bakgrunnen har badet i Mjøsa flere ganger, mens Kristine syns det er for kaldt ennå.

Foto: Ruth Barsten / NRK

To brødre og en kompis hadde badepause med melonsalat. Stian (10) hadde faktisk svømt tross maks 16 varmegrader i Mjøsa. Lillebror Jens var mest opptatt av at de snart skal få hund, en Golden Retriever.

Smågutter nyter strandliv ved Mjøsa

SUPERT MED VARME: Stian, Nathaniel og Jens har ikke fått is ennå, men var fornøyd med fruktsalaten. I bakgrunnen er jobbes det med helt ny sandstrand for de badelystne.

Foto: Ruth Barsten / NRK