Endelig julebesøk på Jan Mayen

Kristian Weihe fra Lillehammer er stasjonssjef på Jan Mayen. Det går minst åtte uker mellom hver gang de får forsyninger. Men da juleflyet kom, hadde det med noe enda mer verdifullt enn mat og drikke.

Tone-Lisa Olaussen og Kristian Weihe

Stasjonssjefen på Jan Mayen får et kort, men kjærkomment besøk av kjæresten Tone-Lise Olaussen, som kom med juleflyet for å ønske god jul.

Foto: NRK

Juleflyet hadde med seg familie og venner som kom for å ønske de 18 fastboende på øya god jul. Og en av dem var kjæresten til stasjonssjefen, Tone-Lise Olaussen.

– Seks måneder er lenge. Heldigvis er hun på besøk i dag og det er veldig koselig. Det er utfordrende å være borte så lenge, sier han.

Kristian Weihe fra Lillehammer er tidligere ubåtkaptein i Forsvaret. Nå er han sjef for den norske kolonien på Jan Mayen i seks måneder. Seks kvinner og 12 menn holder stand mot vind og kulde på den arktiske vulkanøya.

Her kommer juleflyet med forsyninger og førjulsbesøk til de 18 fastboende på Jan Mayen.

Stasjonssjefen er vant til å være borte. Å være borte er ganske likt, men på Jan Mayen innrømmer han at de føler seg langt unna alt.

– Ja. Nærmeste båt er ved Island i dag, altså 700 kilometer unna her, sier Weihe.

Forsvarets Hercules-fly som kom med nære og kjære hadde også med seg tre tonn med matvarer og utstyr. Det skal holde liv i det lille samfunnet i lang tid. Været på den arktiske øya innbyr bare til sjeldne besøk.

Men for Kristian Weihe er det verdt det.

– Det er litt som en guttedrøm. Å være et halvt år i ishavet. Det er et minisamfunn der alle og en er like viktige, sier han.

Se bildene fra julebesøket øverst i saken.

Flere saker fra Innlandet

Sjå nytt frå Innlandet