Hopp til innhold

En uke i Harry Potter-land

Ute spilles det rumpeldunk og innendørs undervises det i forvandlingskunst. Denne uken lever 80 ungdommer fra hele Norge i Harry Potters univers i Valdres.

– Det er ikke bare lek og moro, men vi lærer også mye om samarbeid og vennskap. Og det er veldig kjekt å bli kjent med folk som har samme interessen. Det er artig med rollespill.

Det sier de tre Håseblås-guttene, Imbre Petter og Jon Marius Framstad.

Denne uken gjøres magi til virkelighet når over 80 ungdommer fra hele Norge samles for å leve i Harry Potters univers på Nøsen Fjellhotell i Valdres.

Sommerleiren er del av et rollespill på nettet. Her søker du om å bli tatt opp som elev på Galtvort Høyere skole for hekseri og trolldom. Hver elev velger fritt sin karakter, og årlig arrangeres det sommerleir og juleball.

SE TV-SAKEN:

80 ungdommer fra hele Norge lever en uke i Harry Potters univers i Valdres.

Virkelighetsflukt og strenge regler

– Vi må tørre å leke og leve oss inn i en annen verden iblant. Hvorfor skal vi ikke klare å gjøre denne fantasiverdenen til virkelighet.

Spør viserektor ved Galvort-skolen, Anica Seljestad retorisk. Hun er initiativtaker og gründer, og i 2007 fikk hun Sam Eydes Nyskapningspris for sitt arbeid.

Seljestad er så klart selv storfan av Harry Potter-bøkene og filmene. Hun har sansen for de små detaljene med for eksempel leggetid klokken 22:00.

– Det er jo en engelsk kostskole. Og vi har undervisning i skikk og bruk, holdninger og samarbeid. Det er de små tingene som gjør det virkelig.

Flere saker fra Innlandet