En person omkommet i voldsom brann i Moelv

Politiet opplyser at en person er funnet død etter brannen i Moelv i morges. Ni personer reddet seg ut av huset uskadd.

Hus nedbrent i Moelv

HELT NEDBRENT: Huset som begynte å brenne i femtida i dag tidlig er fullstendig ødelagt. En person er fortsatt savnet etter brannen.

Foto: Knut Røsrud / NRK

Det var ved 05-tiden i morges at brannen ble meldt til politiet. Ti personer skulle ha oppholdt seg i bolighuset som består av åtte leiligheter.

Ni av de ti kom seg ut, mens en person ble meldt savnet i dag tidlig.

Politioverbetjent i Innlandet politidistrikt, Trond Blikstad, sier torsdag ettermiddag at en person er funnet omkommet. Han kan imidlertid ikke bekrefte enda at det er mannen i 60-åra som ble meldt savnet etter brannen som er funnet.

Ifølge Blikstad kan det se ut som om brannen startet der den omkomne ble funnet.

Bilen til savnet utenfor huset

Politiførstebetjent Trond Blikstad

FRYKTER DET VERSTE: Politioverbetjent Trond Blikstad sier de ikke kan bekrefte om den savnede er i huset som brant, men bilen til vedkommende står utenfor huset og han skal ha vært i huset i går ettermiddag.

Foto: Harald Christian Eiken

En av teoriene politiet jobber etter, er at den savnede personen skal ha oppholdt seg i huset i natt.

Trond Blikstad understreker at de undersøker videre om personen som er savnet var bortreist, men sier bilen til den savnede står parkert utenfor huset.

Etter det NRK erfarer skal vitner har fortalt politiet at personen som er savnet skal ha vært i leiligheten sin i går ettermiddag.

Pårørende til den savnede er varslet og bistår politiet i etterforskningsarbeidet.

De ni evakuerte er uskadd og innkvartert på et sjukehjem i Moelv.

På grunn av store flammer og høy varme har ikke brannvesenet kunnet undersøke leiligheten til den savnede ennå, men de vil gjøre et forsøk nå i formiddag, ifølge Blikstad.

Husbrann i Moelv
Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Ikke kontroll

Brannvesenet jobbet lenge med å få slokket brannen, men det var i morgentimene krevende å få kontroll.

– Det som skjer nå er at vi driver etterslokningsarbeid for å holde dette kontrollert. Vi klarte ikke å berge noe av huset, fortalte innsatsleder fra politiet i Hedmark, Frode Hjulstad til NRK.

Det skal ikke være fare for spredning.

Det er det gamle meieriet på Vea som brant ned. Meieriet var bygget om til et hus med åtte boenheter.

Det brenner kraftig i et leilighetsbygg i Moelv i Hedmark. Det bor ti personer i bygget og alle er evakuert, bortsett fra èn som politiet ikke vet hvor er. Politiet fikk melding om brannen rundt klokka fem torsdag morgen.

BRANN: Det brenner fortsatt mye i et leilighetsbygg i Moelv. Ni personer er registrert på adressen (VIDEO: Helle Therese Kongsrud).