Mann i 20-årene omkom i frontkollisjon

En lastebil og en varebil frontkolliderte på fylkesvei 51 Golsvegen tirsdag formiddag. Politiet bekrefter at en person omkom i ulykken.

Ulykke

GLATT: Fylkesvei 51 var ifølge politiet svært glatt på ulykkestidspunktet. Vegen ble stengt en lengre periode etter kollisjonen mellom en lastebil og en varebil tirsdag formiddag.

Foto: Politiet

Vegen er nå åpen for trafikk igjen etter ulykka tirsdag formiddag.

Vegen var lenge sperret etter at nødetatene kom til ulykkesstedet. Det skal ha vært svært glatt på veien da ulykken skjedde.

Operasjonsleder Arne Norevik hos politiet i Innlandet skrev i en pressemelding tirsdag at politiet mottok melding fra 110 sentralen om alvorlig trafikkulykke på fylkesvei 51 ved Haugerud mellom Leira og Gol.

Ifølge politiet var ulykken et sammenstøt mellom en lastebil og en varebil. Personen i varebilen, en mann i 20-årene, ble bekreftet omkommet av lege på stedet.

Pårørende varslet

Ifølge avisa Valdres var både føreren av varebilen og traileren fra Lillehammer-området.

– Nå er de pårørende varslet, og kriseteam i Lillehammer-området er informert og klart til å bistå den omkomnes pårørende, sier operasjonsleder Sissel Svarstad til avisa.

Hun forteller videre at føreren av traileren får tilsvarende oppfølging, og at vedkommendes arbeidsgiver følger opp sjåføren.

Undersøker ulykkesstedet

Vegen ble sperret en periode etter hendelsen av hensyn til kriminaltekniske undersøkelser. Ulykkesanalysegruppen til vegtrafikksentralen er varslet om forholdet.

– Vi vet ikke noe om årsaken til ulykken. Politiet vil etterforske forholdet for å forsøke å bringe på det rene årsaken til ulykken, sier operasjonsleder Arne Norevik.

Ifølge politiet var det ingen andre personer involvert enn de to sjåførene. Politiet opplyser også at føreren av lastebilen fremstår som uskadd.

Laster kart, vennligst vent...