En person funnet omkommet etter brann

Det er gjort funn av en død person etter en brann i en bolig på Sagstua i Nord-Odal i natt. En mann i 70-årene er tidligere meldt savnet i forbindelse med brannen.

Brann i bolig på Sand i Nord-Odal.

FULL FYR: Flammer sto ut av vinduet og taket i store deler av huset allerede da brannvesenet kom til boligen på Sand i Nord-Odal.

Foto: Brannvesenet i Nord-Odal

Klokka 02.19 natt til søndag fikk nødetatene melding om at det brant i en bolig på et byggefelt på Sagstua. Da de kom til stedet sto det flammer ut av flere av vinduene i huset.

Nødetatene klarte ikke å gjøre rede for mannen som bodde i huset. Ved 7-tiden ble en person funnet omkommet.

– Personen som er funnet omkommet er foreløpig ikke identifisert, men det er ikke flere savnede i forbindelse med brannen enn mannen som bor i huset. Pårørende er gjort kjent med funnet, sier Hågen Løvseth, operasjonsleder ved Innlandet politidistrikt.

Flammer sto ut av huset

– Vi fikk mange folk på plass i en tidlig fase, men huset sto i full fyr da vi kom til stedet. Flammer sto ut av vinduene og vi så flammer ut av taket, sier Rune Ekornhol, brannsjef i Nord-Odal.

Brannvesenet konsentrerte seg om den andre delen av huset.

– Vi fikk opplyst fra naboer at det også var i denne delen av huset som soverommet var. Det var stor varmeutvikling i huset, og vi gjorde ikke funn av den omkomne før vi hadde fått slukket brannen, sier Ekornhol.

Det var aldri fare for at brannen skulle spre seg til andre hus på boligfeltet.

Kriminaltekniker til stedet

Huset er ifølge brannvesenet totalskadd innvendig. Det vil bli gjort etterslukking på stedet hvis det blir nødvendig.

Brannvesenet ble varslet om brannen fra naboer.

– I tillegg var det installert brannalarm i boligen som var koblet til et vekterselskap som også varslet oss om brannen, sier Eirik Haugen, vaktleder ved 110-sentralen i Innlandet.

Politiet vet foreløpig ikke årsaken til brannen.

– Kriminalteknikere kommer til stedet seinere i dag. Vi kan foreløpig ikke si noe om hvor brannen startet eller hva som er årsaken, sier Løvseth.