Koronadødsfall i Trysil

En kvinne i 90-årene er bekreftet død, etter å ha blitt smittet av covid-19.

Trysil helsesenter, legevakta i Trysil

HJEMMETJENESTEN RAMMET: Totalet 44 ansatte i hjemmetjenesten er satt i karantene, etter at en ansatt fikk påvist covid-19.

Foto: Mette Finborud Børresen

Kvinnen i 90-årene døde i sitt hjem natt til søndag, bekrefter kommuneoverlege i Trysil, Hanna Rydløv.

– Dessverre så døde denne kvinnen i natt. Hun hadde ikke behov for sykehusinnleggelse lørdag kveld, men ble raskt syk og døde som følge av dette koronautbruddet, sier Rydløv.

44 ansatte i hjemmetjenesten i Trysil ble satt i karantene torsdag, etter at en ansatt ble smittet av covid-19. Til sammen er opp mot 60 personer i Trysil satt i karantene.

Importert smitte fra et større utbrudd

Kommunen skriver på sine hjemmesider at kvinnen var en av de tre brukerne av hjemmetjenester som testet positivt på korona før helga. Som de andre ble hun fulgt tett opp av helsevesenet i Trysil.

– Smitten har sneket seg inn i hjemmetjenesten via en ansatt og et par brukere. Utbruddet er en del av et større utbrudd, men i Trysil er til sammen sju personer bekreftet smittet, sier Rydløv.

Smitten er importert fra en annen kommune, men kommuneoverlegen ønsker ikke å si hvilken kommune det dreier seg om.

– Vi har en kjent smittevei og har kunne satt mange i karantene med god margin. Men det tar litt tid å se hvor stort utbruddet er, og jeg kan ikke med sikkerhet si at det ikke kommer flere som tester positivt, sier Rydløv.

Ordføreren kondolerer de etterlatte

På vegne av Trysil kommune sender ordfører Erik Sletten sine varmeste tanker og dypeste medfølelse til de etterlatte.

– Kondolerer til de nærmeste som har mistet et kjært familiemedlem. Det er bestandig trist når noen går bort, og vi er igjen minnet på hvor sårbare vi er i en slik situasjon, sier Sletten.