En person død - trolig metanolforgiftning

En av de to mennene fra Eidskog, som politiet tror ble metanolforgiftet, er død. Det opplyser politiet i en pressemelding.

Per Olaf Nordli

– Vi vet ikke hva spriten inneholder, og hva mennene er forgiftet av, opplyser Per Olaf Nordli ved Kongsvinger politistasjon.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Eidskog-mannen (58) ble innlagt på Kongsvinger sykehus i helga. Mannen skal ifølge politiet ha inntatt sprit som er farlig, men politiet vet foreløpig ikke hva spriten inneholder.

– Saken har vært tatt alvorlig fra politiet fikk melding om den i går, og med et dødsfall er det viktig at personer, som har opplysninger om saken og farlig sprit i omløp, tar kontakt med oss, sier Per Olaf Nordli ved Kongsvinger politistasjon.

Kripos analyserer væske

Kripos undersøker nå væske, som politiet har beslaglagt på mennenes bopeler.

– Vi har gjort beslag av emballasje og det vi antar er sprit, eller rester av det, på oppholdsstedene til mennene. Kripos analyserer det for oss, og vi vet derfor ikke hva spriten inneholder, og hva mennene er forgiftet av, opplyser Nordli.


Politiet opplyser at tilstanden til den andre mannen fra Eidskog, fortsatt er alvorlig. Nordli bekrefter at begge har tilhørt et rusmiljø.

Klarhet i hvor spriten kommer fra

Politiet håper på et snarlig svar på Kripos, for å få klarhet i hva de to Eidskog-karene kan ha drukket.

– Vi fortsetter etterforskningen videre, og ikke minst er det viktig å få klarhet i hvor denne spriten kommer fra, slik at vi kan få avdekket hvem som står bak dette, sier Kari-Anne Dobloug, kommunikasjonsrådgiver hos politiet i Hedmark.

Dobloug forteller at Kripos prioriterer denne saken, men at det fortsatt er usikkert når det kan foreligge et svar på analysene av spriten.

– Har man opplysninger om farlig sprit som omsettes, så må du ta kontakt med politiet. Har du drukket sprit og føler deg ubehagelig, og ikke vet hvor spriten kommer fra, bør du oppsøke helsepersonell for en undersøkelse, sier Dobloug.