Elverum yppet seg mot stormakten

FLENSBURG/NRK: Elverum ble knust av det tyske storlaget Flensburg-Handewitt. Men trener Michael Apelgren mener de fort kunne overrasket.

Elverum-Flensburg

YPPET SEG: Elverum yppet seg mot stjernemannskapet til Flensburg-Handewitt, men sløste vekk muligheten til et mirakel.

Foto: Trond Ivan Hagen / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Elverum håpet på en sensasjon mot Flensburg-Handewitt i Champions League. Men det ble kun med drømmen.

Med landslagsspillerne Magnus Abelvik Rød, Torbjørn Bergerud, Magnus Jøndal og Gøran Johannessen på laget, var Flensburg storfavoritter mot Elverum.

Og det tok ikke lang tid før de viste hvorfor.

Etter at Elverum yppet seg de første åtte minuttene, overtok vertene alt ute på banen. Selv om heller ikke de storspilte, var de likevel flere hakk bedre enn Elverum og vant fortjent 26-19.

Framgang fra den første CL-kampen

Elverum-keeper Thorsten Fries storspilte utover i kampen, og holdt Elverum lenge inn i oppgjøret.

– Det var framgang. Vi spiller veldig mye bedre bakover enn mot Aalborg, så det var den største forskjellen i dag, forteller Fries til NRK.

Han var godt fornøyd med egen innsats mot stjernegalleriet til Flensburg-Handewitt.

– Jeg prøvde det jeg kunne. Det går OK, men det er vanskelig. De er ekstremt gode, kommer til gode sjanser, så det er vanskelig for forsvaret og meg selv.

Til tross for stortapet, var Michael Apelgren fornøyd med mye av det han fikk se av egne spillere.

Han mener det var stor framgang fra stortapet mot Aalborg forrige søndag. Svensken mener også de hadde muligheten til å ryste det tyske storlaget.

– Vi gjør mye bra der ute. Hadde vi fått bedre uttelling på skuddene, ville de nok svettet litt. Men et lag som Flensburg, her i Tyskland, skal jo ikke tape mot Elverum.

Åpnet offensivt

Elverum hang godt med de første 8 minuttene, og ledet 4–3 mot det tyske storlaget Flensburg-Handewitt.

Men så fikk det tyske storlaget satt forsvarsspillet. Mens Elverum ble mer og mer forutsigbare i sitt angrepsspill.

Tyskerne tok taket og snudde til 6–4. Landslagskeeper Torbjørn Bergerud stengte målet for vertene utover i omgangen, og sørget for at Elverum lenge kun sto med seks scoringer.

Tyskerne gjorde nesten som de ville utover i første omgang. Selv om Elverum nærmet seg noe mot slutten av første omgang, ledet tyskerne 12–9.

Elverum-keeperen storspilte

Elverum-keeper Thorsten Fries storspilte fra start i 2. omgang og reddet det meste de første fem minuttene. Men Elverum slurvet framover og benyttet ikke sjansene de fikk.

Fries stengte nesten målet utover i andre omgang. Elverum begynte å kjøre høyere tempo i kontringsspillet, og etter 12 minutter var de kun to mål bak tyskerne.

Minutter senere burde Elverum vært ett mål bak, men sløste vekk sjansen. Da var Flensburg nådeløse. Plutselig var de fire mål foran igjen.

Klasseforskjellen ble bare mer og mer synlig mot slutten av kampen, og Elverum tapte veldig fortjent til slutt.

Laster innhold, vennligst vent..